Apple har ansøgt om 17 patenter, der beskriver forskellige udnyttelser af Liquidmetals specielle metallegering i elektroniske forbrugerprodukter, skriver Macrumors. Liquidmetal er en metallegering, der har mange af de samme egenskaber som plastik hvad angår produktionsmetode. Derudover er det de fleste normale legeringer overlegne når det handler om styrke, elasticitet, hårdhed og styrke/vægt-forhold.

Liquidmetal er opfundet af Liquidmetal Technologies, som Apple indgik en eksklusivaftale med i 2010. Den oprindelige aftale løb til sommeren 2012, hvor alle patenterne blev indleveret, men er siden blevet forlænget til sommeren 2014. Indtil nu er det eneste vi i praksis har set til Liquidmetal, det lille værktøj, man bruger til at åbne simkortholderen med på iPhonen. Opfinderen af Liquidmetal udtalte for et par år siden, at en bredere anvendelse af legeringen stadig lå flere år fremme i tiden.

Apple har tidligere fået flere patenter relateret til Liquidmetal, og der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se mere til dette materiale på et tidspunkt. Spørgsmålet er bare hvornår, det sker. Nu er der allerede gået et par år siden udmeldingen om, at der ville gået par år, så i princippet kunne det godt ske allerede i den næste iPhone.

Nogle af de 17 patenter beskriver praktiske anvendelsesmuligheder i en iPhone, mens langt hovedparten er rent tekniske og går i detaljer med forskellige produktionsprocesser. Noget tyder på, at Apple skal have sikret sig godt og grundigt mod at konkurrenterne laver det samme. Kombinationen af en unik patenteret metallegering og patenteret teknologi, er stort set umulig for Apples konkurrenter at efterligne, hvorfor Liquidmetal kan være en af de ting, der fremover skal differentiere Apple fra konkurrenterne.

Sidste år kom det frem, at Apple har åbnet deres egen safirfabrik, og kombinationen af safirglas og Liquidmetal peger i retning af noget helt andet end en iPhone. Det er dyre materialer, der vil gøre sig langt bedre i et ur end i en telefon.

Videoen herover beskriver netop brugen af Liquidmetal i et af Omegas (dyre) ure.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.