Der er en såkaldt "Theater mode" på vej til Apple Watch. Det afslører Apple på deres udviklerportal. Ifølge versionsnoterne til den endnu ikke frigivne beta af watchOS 3.2 skulle funktionen endda være blevet introduceret i den netop udgive watchOS 3.1.3, der kom tidligere på ugen. I den er der dog ingen tegn på en "Theater mode". Noget tyder altså på at Apple har udskudt funktionen noget tid, men bare glemt at fjerne beskrivelserne af den fra deres hjemmeside.

Ideen med "Theater mode" er at tilbyde en funktion der sørger for at Apple Watch ikke forstyrer når man er i teateret, biografen etc. Når Apple Watch via Kontrolcenter sættes i "Theater mode" vil det blive lydløst og slukke for funktionen med at uret tænder skærmen, når man løfter hånden. Man vil stadig blive gjort opmærksom på notifikationer via den haptiske feedback, og man kan også manuelt tænde skærmen. Når forestillingen eller filmen er færdig, kan man slå "Theater mode" fra, så uret vender tilbage til den normale funktionalitet.

Om eller hvornår funktionen kommer til Apple Watch vides ikke, men siden Apple selv omtaler funktionen og altså endda nævner at den burde være lanceret, man regne med at det sker inden for relativt kort tid. Det er selvfølgelig også muligt, at Apple af en eller anden grund helt har droppet ideen. Der har i øvrigt været rygter om, at en tilsvarende funktion skulle være på vej til iOS omend den er mindre påkrævet, da folk normalt lægger telefonen helt væk under en forestilling. Her er det ofte nok at sætte den på lydløs.

Opdatering: Theater mode er med i den første beta af watchOS 3.2, der er blevet frigivet sidst i januar.