Apple er ikke ligefrem kendt fore deres åbenhed om kommende produkter. Så meget desto mere bemærkelsesværdigt er det, når det sker - og det gjorde det i går. Flere af Apples topfolk havde inviteret en lille gruppe journalister til et orienteringsmøde omkring Apples planer for pro-segmentet.

Apple har oplevet stigende kritik for deres manglende engagement i markedet for professionelle computere. Noget Apple altså nu kommer i møde. Blandt de tilstedeværende var Mashable og TechCrunch, der begge har gode artikler om mødet.

Den største nyed er at Apple fortalte, at de arbejder på en helt nyt Mac Pro. Den bliver en gentænkning af Mac Pro'en med fokus på et modulært design, der gør det meget nemmere at opgradere den. Apple kan ikke sige præcis hvornår den kommer, men det bliver i hvert fald ikke i løbet af 2017.

Apple bekymrer sig om de professionelle brugere og undskylder

Den nye Mac Pro bliver lanceret sammen med en ny Apple-skærm målrettet professionelle brugere. Sidste år droppede Apple salget af deres egen skærm for i stedet at satse på et samarbejde med LG om en skærm. Det bliver der altså nu ændrer på igen.

Det er som sagt meget sjældent at Apple annoncerer produkter på forhånd - og specielt så lang tid i forvejen som tilfældet er her, men det sker i givet fald netop fordi der har været stigende bekymringer for at Apple ikke længere bekymrede sig om de professionelle brugere. Det afviser Apple, der ligefrem undskylder at der har været en "pause i opgraderingerne og opdateringer" af Mac Pro'en, der ikke er blevet opdateret i mere end tre år.

Apple siger at Pro'en har haft udfordringer i forhold til varme, der har gjort det meget svært at opdatere den med ny hardware. Derudover er hovedforklaringen på de manglende opdateringer, at de fleste pro-brugere ifølge Apple er begyndt at bruge iMac'en i stedet, hvilket har flyttet Apples fokus.

Noget fantastisk i vente - men det tager tid at få gjort rigtigt

Apple undskylder også at den nuværende Mac Pro har været for svær for kunderne at opgradere eller udvide. Det skal der laves om på, og Apple lover at de har noget fantastisk i vente. Men det skal gøres rigtigt, så det bliver langtidsholdbart og derfor er Apple ikke klar før tidligst næste år.

Dagens oplysninger er med andre ord godt nyt for alle Apples pro-brugere omend de stadig skal væbne sig med tålmodighed. Apple har slået fast, at de stadig interesserer sig for pro-segmentet og at de har planer for en mere gennemtænkt Mac Pro med større fokus på kundernes behov for individuelle opgraderinger.

Billedet øverst har intet med Apples konkrete planer at gøre. Det er et design-koncept.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.