Apple strammer endnu engang op på anmeldelserne i App Store, for at forhindre fusk med karaktergivningen. Apple har ved tidligere lejligheder haft fokus på udviklere, som via forskellige kreative metoder booster karaktererne af deres egne apps. Nu lukker Apple yderligere en mulighed. Det er nemlig ikke længere muligt at give karakterer eller lave en anmeldelse af en app, hvis man har fået den via en promotion-kode.

iOS-udviklere får 50 promokoder til hver udgave af de apps, de sælger gennem App Store. Ideen med disse koder er, at man kan bruge dem som anmeldereksemplarer til medier, give dem til betatestere eller som jeg selv af og til har gjort, simpelthen give dem væk for at skabe lidt opmærksomhed.

5-stjernede anmeldelser er sat i system

Nogle udviklere har dog brugt alle deres promokoderne til at give sig selv gode anmeldelser i App Store. Det er ligefrem sat så meget i system, at man som udvikler har kunnet købe en pakke med 50 femstjernede anmeldelser i App Store på diverse hjemmesider. Folkene bag disse hjemmesider har simpelthen oprettet 50 iTunes-kontoer til formålet, og mod at modtage 50 promokoder og et pænt beløb, klarede de resten. Andre hjemmesider skaber kontakt mellem udviklere og brugere der mod at få en gratis app giver den en god anmeldelse.

Apple har stoppet den fremgangsmåde

Den slags er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvis man skal kunne stole på karaktererne i App Store, og derfor har Apple nu stoppet den fremgangsmåde. Desværre går den slags jo også ud over dem, der ikke snyder, men sådan er det altid: De få ødelægger det for de mange. Spørgmålet er også, om det har nogen effekt. Mon ikke bare udviklerne i stedet for de 50 gratis promokoder køber 50 gavekort på deres egen app og deler ud i stedet? Det vil selvfølgelig koste lidt, men udviklerne får jo 70% af salget hjem igen, så udgiften er til at overse. Specielt hvis de sænker prisen til 6 kr, mens de foretager købet.

Ændringerne er i øvrigt ikke slået helt igennem. Nogle kan således godt anmelde en app, de har fået via en promokode. Måske er det kun nyudstedte koder de nye regler gælder for, eller måske har Apple specifikt blokeret visse udviklere, som de mistænker for snyd.

Kilde:macrumors.com

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.