Apples planer om at bygge et nyt hovedkvarter i Cupertino, Californien, er nu kommet frem. Sidste år købte Apple en stor grund med tilhørende bygninger af HP tæt på Apples eksisterende hovedkvarter i Cupertino. Der vil Apple bygge et fireetagers cirkelrundt hus med plads til 12.000 ansatte. Huset skal stå færdigt i 2015.

Apples topchef, Steve Jobs, har fremlagt projektet for det lokale byråd og han beskriver det således:

"Det er en ret fantastisk bygning. Det er lidt som et rumskib, der lige er landet. Det har en pragtfuld gårdhave i midten... Det er en cirkel. Den er kurvet hele vejen rundt. Når man bygger ting, er det ikke den den billigste måde at bygge på. Det er ikke en eneste stykke lige glas i den bygning, det hele er kurvet. Vi har brugt vores erfaring med at bygge butikker over hele verden nu, og vi ved derfor hvordan man laver de største stykker bygningsglas i hele verden. Og vi vil lave glasset specielt til denne bygning. Vi kan lave det kurvet hele vejen rundt om bygningen... Det er ret sejt."

Apple planlægger også at bygge deres eget kraftværk baseret på naturgas med elnettet som backup.

En af byrådsmedlemmerne spurgte til, hvad folk i byen fik ud af det, og bragte selv ideen om gratis WifI på banen. Det lyder lidt som en form for offentlig bestikkelse, hvor der åbenbart er en forventning om, at man giver byen noget, hvis man vil have lov at bygge nyt på de kanter. Jobs' svar på det spørgmål var da også meget afmålt. Han sagde, at Apple er Cupertinos største skattebidrager og at det i sig sig selv burde være nok. At Apple er i byen med deraf følgende arbejdspladser er et stort aktiv for byen. Derefter tilføjede han med et glimt i øjet: "Hvis vi kan slippe for at betale skat, vil vi med glæde tilbyde gratis WiFi".

I Cupertino, optages byrådsmøderne på video så alle kan se dem. Derfor kan Jobs' præsentation af projektet også ses (se øverst). Som sædvanlig er han utroligt veltalende, og hans præsentationsteknik er en nydelse. I løbet af 2 minutter har han omdannet et byrådsmøde til en keynote, hvor han ejer rummet. Til gengæld kan man roligt sige, at byrådsmedlemmerne ikke ligefrem virker så skarpe i deres kommentarer, hvoraf "Hvad får borgerne ud af det?" bare er en af dem.