Da jeg i sin tid begyndte at spille online-poker, det er vel 15-16 år siden nu, var Mac-platformen stadig så uinteressant for udbydere af diverse tjenester, at det var svært at finde en udbyder, der overhovedet understøttede Mac og ville have mine penge. Ideen var selvfølgelig også primært, at pengene skulle strømme i min retning og ikke så meget den anden vej. Men også det var dog bøvlet, først og fremmest fordi jeg ikke var helt stå god til poker, som jeg havde regnet med, men også fordi banker og betalingstjenester led af samme problemer som diverse pokersites: De var ganske enkelt ikke særligt Mac-venlige.

Det er heldigvis blevet markant bedre. Takket være iPhonens stigende popularitet i årene efter lanceringen, fik folk øjnene op for Apples produkter og i dag virker det hele på Mac. Efter lanceringen af Apple Pay kan man endda klare ind- og udbetalinger den vej, hvilket er hurtigt, nemt og ikke mindst sikkert.

Selv Apple er med på vognen

Poker, som vi kender det i dag, blev opfundet i USA i starten af 1800-tallet og var vidt udbredt i Det vilde vesten. Den helt store udbredelse skete dog da man begyndte at kunne spille poker online. Der findes flere varianter og den mest populære er Texas Hold’Em med sin hurtige og dynamiske spilleform.

Poker er et hurtigt og sjovt spil, der er nemt at lære. Men vil man være rigtig god kræver det et godt overblik, fingerfærdigheder og taktisk finesse. Et udemærket sted at komme i gang og lære spillet at kende, er Apples egen Texas Hold’em-app. Den er en klassiker, som Apple lancerede helt tilbage i 2006 til iPod'en, altså inden iPhonen overhovedet eksisterede. Det siger lidt om pokers popularitet. Appen forsvandt fra App Store i 2011, men blev relanceret sidste år for at fejre App Store jubilæum. Du kan hente Texas Hold’em-appen her (link).

Når du er kommet i gang - og gerne har købt eller lånt nogle gode poker-bøger - får du måske lyst til at spille om penge på et tidspunkt. Et sted at starte, når du vil spille poker i Danmark, kunne være det man kalder videopoker. Her spiller man mod dealeren (huset) og ikke imod andre spillere. Det er mere enkelt, og et fin måde at få styr på reglerne og hvad de forskellige kortkombinationer er værd i forhold til hinanden. Det har også den fordel for begyndere, at det ikke kræver den samme strategiske sans som, når man spiller mod andre. Omvendt ved man jo godt, at huset altid vinder i længden.

Rigtig poker er et færdighedsspil

Men rigtig poker er det ikke. I modsætning til lotto og casino og er poker nemlig som udgangspunkt et færdighedsspil, og selvom der er held involveret, vil det i sidste ende altid være den dygtigste pokerspiller der trækker det længste strå. Poker kan altså være en god forretning, hvis man er dygtig nok, hvilket vil sige at man spiller mod nogle, der er dårligere end en selv.. Det er her, jeg igen skal opfordre til at sætte sig ordentligt ind i pokerteori ved at købe nogle gode bøger. Det kunne være David Sklanskys internationalt anerkendte klassiker "Bogen om Texas Hold'em Poker" der kan købes for ingen penge eller endda streames fra diverse abonnementstjenester.

Vil du spille poker om penge, er der mange der byder sig til. Og som sagt er der ikke længere problemer uanset om du bruger Mac eller iPhonen. Jeg vil ikke anbefale nogle steder frem for andre.

Husk, at hvis du går i gang med at spille poker, så lad være med at spille for mere end du har råd til at miste. Jeg har altid selv spillet, og primært tabt, småbeløb, for underholdningens skyld.

Artiklen indeholder et annoncelink fra LeoVegas. LeoVegas har ikke haft indflydelse på indholdet.