De første anmeldelser af den nye iPad Air er nu klar. Der er meget bred enighed om, at iPad Air er den bedste tablet på markedet, selvom der selfølgelig er nogle, der ikke er helt enige.

Først og fremmest hæfter anmelderne sig ved, at iPad Air er mindre og lettere end forgængeren, og at det er imponerende, at Apple har kunnet få så meget ind i så lidt. Engadget kalder den "latterligt lille og let". Det gør den mere behagelig at bruge i længere tid ad gangen.

Der er også bred enighed om at batteritiden er imponerende, og at Apple er markedsledende på dette felt. Flere rapporterer om over 12 timers uafbrudt brug af iPaden på en enkelt opladning. Walt Mossberg fra AllThingsD siger at han bliver blæst væk af batteritiden.

Et par stykker savner fingeraftrykssensoren, Apple introducerede med iPhone 5s, men ellers er der ikke ret mange negative røster. En enkelt anmelder synes det kunne være cool, hvis iPaden kunne optage hans drømme. Men det siger vist mest om, hvor perfekt iPaden har udviklet sig til at være.

De fleste anmeldere nævner også at Apple nu forærer flere af deres virkelig gode apps væk, når man køber en ny iPad, og at dette gør det til et endnu mere oplagt valg.

Skal man opgradere fra en tidligere iPad? iPad Air er ikke noget radikalt nyt, men mere og bedre af det vi har i forvejen. Helt i tråd med Apples filosofi om, at det handler om at forfine produkterne til perfektion.

Stuart Miles fra Pocket-linit siger det dog meget godt: Problemet for Apple, og det er en god ting for alle os andre, er at ved at lave noget så perfekt som iPad Air, vil alle der køber denne model ikke behøve en opgradering i meget, meget lang tid. Selv folk med en iPad 4 vil formodentligt have fingre i en.

Anmeldelser

"Den mest indbydende iPad til dato. Stadig overlegen i forhold til hver og en af de konkurerende store tablets jeg har testet."Edward Baig, USA Today

"Sammenlignet med de andre tablets på markedet, har Apple stadig føringen.", Damon Darlin, The New York Times

"Det er den bedste tablet jeg nogensinde har testet."Walt Mossberg, AllThingsD

"Det er ikke bare vores favorit Apple-tablet. Det er vores favorit tablet i det hele taget. Indtil vi får fingre i iPad mini med Retina..."Luke Peters, T3

"Der er en ny champion på markedet for store tablets"Darrell Etherington, Techcrunch

"Det er den mest komfortable 10" tablet, vi nogensinde har testet"Brad Molen, Engadget

"Tyndere, lettere, hurtigere, bedst"cnet

"Med lanceringen af de mange kvalitetstablets fra Google, Amazon og andre, er iPaden ikke længere der eneste valg. Men det er stadig det bedste valg."Rich Jaroslovsky, Bloomberg

"Den nye iPad Air er tæt at være alt det en tablet skal være: Let, hurtig, sjov, smuk og et lille stykke af fremtiden"Lance Ulanoff, Mashable

iPad Air kan købes fra 1. november til priser frs 3.699 kr (link til Apple Store)