I sidste uge lancerede Apple en ny lille iPhone kaldet iPhone SE. Enheden er allerede tilgængelig for bestillinger hos Apple med en leveringstid på 4-6 dage.

Er du til små iPhones relativt til iPhone 6/6s er der ifølge de første anmeldelser ingen grund til at hode dig tilbage. Over en bred kam er anmelderne nemlig enige om at iPhone SE er et ganske godt køb.

De ting der fremhæves er den forbedrede batteritid og processorkraften. iPhone SE giver med andre ord samme ydelse som de store iPhones - nu bare i mindre format, så man ikke længere må nøjes bare fordi man ønsker en lille iPhone. Flere nævner endda, at nu hvor store telefoner er blevet normen, så føles den lille nye mere speciel og ny fordi den skiller sig ud. Kommer man fra en større iPhone, skal man dog nok lige vænne sig til at tingene igen er små. Det kunne eksempelvis være tastaturet, der nok vil føles lidt vanskeligere at skrive på. Kommer man omvendt fra en iPhone med samme størrelse, er det intet problem.

Specielt batteritiden beskrives som den helt store gevinst ved iPhone SE. Den holder to timer længere på en opladning end både iPhone 5s og iPhone 6s. Vel og mærke med samme lynhurtige ydelse som 6s'eren. Kommer du fra iPhone 5s, vil forskellen være enorm.

Det aller bedste er dog prisen, der virkelig gør iPhone SE konkurrencedygtig. Stort set alle andre producenter, der sælger telefoner i det prisleje - det vil sige under $400 i USA - har en underlødig processor. Med iPhone SE får man samme processor-generation som Apple store iPhones der er flere tusinde kroner dyrere.

Hvis du vil læse en anmeldelse i fuld længe har Mashable.com en fin afbalanceret en. Wall Street Journal har som altid også en god gennemgang.

iPhone SE kan bestilles hos Apple fra 3.699 kr (link)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.