Så er de første anmeldelser af Apple Watch klar. En god håndfuld udvalgte medier har haft uret til låns i en uges tid, og kan nu komme med de første regulære anmeldelser, hvor de både kommer rundt om funktionerne og mulighederne, samt kommer med deres personlige betragtninger.

Jeg har brugt formiddagen på at tygge mig igennem de mange anmeldelser, for at få et overblik.

Lad mig bare sige med det samme, at anmeldelserne er positive. Der er bred enighed om, at Apple Watch er verdens bedste smartur. Overliggeren er blevet hævet betydeligt i forhold til hvad vi ellers har set på markedet.

Ingen af dem beskriver Apple Watch som det perfekte smartur - børnesygdomme er der masser af. Man fornemmer en behersket begejstring i anmeldelserne. Måske til dels fordi der er gået lidt mode i at forholde sig køligt til Apples produkter - som en helt naturlig modvægt til Apples egen begejstring. Anmelderne er dog enige om, at er man til smarture, er Apple Watch det klart bedste bud på markedet. Ikke en eneste nævner, at man skal lade Apple Watch blive på hylden og købet et andet smartur. Det er ikke selve produkter er kritiseres, men relevansen af det. En kritk der gælde hele branchen. Men selv de der finder uret unødvendigt, mener altså, at det er det bedste blandt et udvalg af unødvendige produkter.

Min vurdering efter at have læst anmeldelserne er, at Apple Watch er et mere færdigt produkt end den oprindelig iPhone var - ikke at det dog siger så meget. Det siger dog det, at der allerede er et økosystem bygget op om uret, noget det helt manglede ved iPhone-introduktionen. Som vi så med iPhonen, ligger den virkelige værdi i appsne. Det samme er nok tilfældet med Apple Watch, og her lider alle anmeldelser af, at udvalget har været stærkt begrænset. Vi kan dog forvente, at der sker noget meget hurtigere på den front end tilfældet var med iPhonen, hvor tredjeparts apps slet ikke eksisterede det første års tid.

Den mest interessante diskusion går dog på, om uret er nødvendigt. Anmelderne er ret delte her. Flere tænder på ideen om et smartur, andre gør ikke. Det er selve ideen, der handler om, og ikke produktet som sådan. Nogle af anmelderne fanger den ganske enkelt ikke. For nogle er det fantastik, at de kan lade iPhonen blive i lommen, for andre er det i sig selv ikke værd at efterstræbe.

Noget must have for alle, er Apple Watch ikke - det er alle enige om. Det er et mere niche-præget produkt, der ganske enkelt ikke vil appelere til alle. Men er man til smarture, så er Apple Watch det klart bedste på markedet.

Batteritiden er der stor enighed om er godkendt. Den holder som lovet en hel dag, og den natlige opladning betragtes ikke som et problem. Flere er imponerede over, at Apple har kunnet presse teknologien så meget, at man kan hive en hel dags batteritid ud af den lille enhed.

Jeg har læst 6-7 anmeldelser igennem, og giver her et overblik over konklusionerne.

Vil du læse en enkelt anmeldelse eller to i sin helhed, vil jeg anbefale den fra Wall Street Journal eller New York Times, da de begge er funderet på en begejstring for de nye muligheder og en åbenlys lyst til at komme videre med den teknologiske udvikling. Om man er enig eller ej, må være op til en selv.

The New York Times

"Det tog mig tre dage - tre lange ofte forvirrende og frustrerende dage - før jeg faldt for Apple Watch. Men da første jeg faldt, faldt jeg hårdt.", indledes anmeldelsen i The New York Times med. Den komplekse brugergrænseflade har en stejl indlæringskurve. Derefter gik det dog stærkt: "Uret blev en slags naturlig udvidelse af min krop."

Mest begejstret er anmelderen - og hans omgivelser - for, at han faktisk brugere kortere tid på sin telefon end tidligere. Han er mere til stede, da et kig på Apple Watch er meget hurtigere end at sidde og fedte med sin telefon.

"Det tager lidt tid at vænne sig til, men når først det klikker, får du noget, du ikke kan leve uden."

Link til den fulde anmeldelse

Bloomberg

"Apple Watch er en fantastisk del af et stort økosystem, som Apple møjsommeligt har bygget op over mange år. Det er mere sømløst og mere enkelt end mange af konkurrenterne. Det er, uden tvivl, det bedste smartur i verden.", lyder konklusionen i Bloomberg. Anmelderen er dog ikke helt sikker på, at det er nok til at gøre uret uundværligt.

En af de ting der nævnes er, at der er en hårfin grænse mellem at uret forstyrrer en med ligegyldige ting, og informerer en om væsentlige ting. Der skal man som bruger være god til selv at sætte grænsen, da man meget nemt bliver overloadet med informationer.

Link til den fulde anmeldelse

The Verge

Den meget lange anmdelse tager udgangpunkt i en hel dags brug, og kommer meget godt rundt om det hele.

"Der er ingen tvivl om, at Apple Watch er det bedste smartur tilgængeligt i dag. Apple Watch er et af de mest ambitiøse produkter, jeg nogensinde har set.", skriver anmelderen, der dog også mener, at det måske er for ambitiøst. Det gaber over for meget.

"Det er ikke alle der egentlig ved, hvad smarture skal gøre godt for. Men er du villig til at springe på vognen, vil du elske Apple Watch."

Link til den fulde anmeldelse

re/code

"Fra et teknologisk synspunkt, er Apple Watch en forlængelse af din iPhone. Og lige som smartphonen vil det ændre dine vaner over tid. I en ny verden af alt-for-mange-enheder, bliver det på en eller anden måde den anden ting du rækker ud efter, når du forlader sengen."

"Smartures værdi er stadig udokumenteret, men Apple har skabt er temmelig stærkt argument."

Læs den fulde anmeldelse

Wall Street Journal

"Apple Watch sørger for at din iPhone bliver det rette sted - i din lomme", indledes anmeldelsen med, hvilket anmelderen er meget begejstret for. Det er ikke bling og guld, der skal få dig til at købe Apple Watch. "Det er din tid. Apple Watch er en computer konstrueret til at få det bedste ud af din tid."

"Kan du tollerere en enkelt dags batteritid, halvfærdige apps og uundgåelig forældelse, kan du nu bære fremtiden om dit håndled. Med Apple Watch giver smarture endelig mening."

Smartures succes skal ikke måles på, hvor meget du bruger dem, men hvor effektivt de hjælper dig med at få ting gjort. Pladsen på din arm er en del af forklaringen på denne effektivitet - som en nemt tilgængelig skærm, men også som måler af din hjerterytme eller som betalingsmiddel. Dette en stor forestilling om hvordan vi skal bruge teknologi - den slags forestilling vi forventer fra Apple."

Dette er ikke ensbetydende med at Apple Watch er for alle. At formindske en computer til hpndledsstørrelse har krævet mange kompromiser. Nogle fungerer andre gør ikke. I øjeblikket er Apple Watch for pionerer.

Jeg ville aldrig købe uret til $1.000. Men $400 er en god pris for en billet på første række til forestillingen om, hvor teknologien bevæger sig hen.

Læs den fulkde anmeldelse