Er du på udkig efter en farvelaserprinter til hjemmekontoret eller den mindre virksomhed er Samsungs CLP-325W et godt bud til en overkommelig pris (1.499 kr). Printeren er en trådløs netværksprinter, men fås også i en ikke-trådløs version (CLP-325), til 200 kroner mindre.

Lækkert minimalistisk design

Inkluderet i kassen er selve printeren, et strømkabel, installations-CD og lidt dokumentation. Når man køber printer er tilslutningskabler ikke inkluderet, men i mit tilfælde hvor den skal bruges trådløst, er det jo ikke et problem. Men skal man bruge den kablet, skal man altså lige være opmærksom på, at få et kabel med, hvis man ikke har et i forvejen. I dette tilfælde et USB-kabele eller et netværkskabel.

Printeren har et dejligt minimalistisk design uden for mange knapper, dioder og displays. Lige efter min filosofi. Den er sort med en creme-farvet overside, og er derfor ikke alt for dominerende. Mit eneste forbehold i forhold til designet er at papirpakken ikke er fuldt integreret i printeren, men stikker 10 cm ud. Det ødelægger lidt helhedsindtrykket. Heldigvis er der dog låg på bakken, så der ikke kommer støv i den.

Opsætningen er et mareridt

Samsung reklamerer med, at CLP-325W er fuldstændig ukompliceret at sætte op. Denne påstand er dog meget langt fra sandheden - i hvert fald i mit tilfælde. Printeren understøtter ellers trådløs opsætning ved et enkelt tryk på en knap (WPS). Hvis altså den trådløse router understøtter dette. Det gør min ikke, så jeg skulle klare det manuelt. Aldrig har jeg oplevet så vanskelig en opsætning af et tykke computertilbehør. Manualen på den medfølgende CD er fuldstændig ubrugelig og forvirrer faktisk mere end den gavner. Efter en times tid på diverse hjemmesider lykkedes det dog til sidst. Problemet er, at der skal tildeles IP-adresser, installeres driveer og konfigures på kryds og tværs. Det havde givetvis været en fordel at klare opsætningen med et kabel, men det havde jeg ikke, og det er vel heller ikke ideen med en trådløs printer.

Den medfølgende software fra Samsung har jeg slet ikke installeret eller kigget på. Min erfaring fra kameraer og andet tilbehør er, at det komplet udueligt og på ingen måde en Mac værdig. Jeg har ikke brug for alle mulige (og umulige) funktioner, men bare for at kunne printe dokumenter ud. Det klares fint uden den bundlede software.

Da CLP-325W er en farveprinter er der naturligt nok 4 tonere i maskinen; 3 i farver og en sort. Hver toner skulle kunne række til omkring 1.000 sider, den sorte dog 1.500 sider. Papirbakken kan rumme 130 ark og bakken til de udskrevne sider kan rumme 80 ark. Der kan printes 16 sider per minut i sort/hvid og 4 i farve. Opstartstiden er forholdvis kort; 16 sekunder ved sort/hvid og 26 sekunder ved farve. Opløsningen er 2400x600 DPI.

Printkvaliteten er god

Det var tallene, men hvordan printer den i praksis? Jeg er meget tilfreds med printkvaliteten og hastigheden. Tekst og sort/hvide print står selvfølgelig knivskarpt. Det var også hvad jeg havde forventet. Til gengæld overrasker farveprint mig en smule. Farveprint fra laserprintere kan have en tendens til at være lidt matte eller blege i det. Det er ikke tilfældet for CLP-325W's vedkommende. De er overraskende gode.

CLP-325W er selvfølgelig ikke en high end-printer, det indikerer den lave pris jo også, men til mit behov er det fuldt ud tilfredsstillende. Den leverer en rigtig fornuftig kvalitet til langt de fleste opgaver på hjemmekontoret eller den mindre virksomhed. Specielt i situationer, hvor flere computere skal deles om den samme printer er CLP-325W, på grund af netværksfunktionaliteten, et godt bud. Specielt at man slipper for kabler gør den attraktiv.

Jeg vil ikke uddele stjerner, men nøjes med at komme med mine anbefalinger. Samsung CLP-325W opfylder alle de krav jeg selv har til en printer. Først og fremmest at den er trådløs, at alle computere i huset kan bruge den, at den udskriver i en god kvalitet, samt at den er til at betale.

Hvad kan jeg lide: Flot design, gode kvalitets print, netværk (trådløst/kablet), prisen

Hvad kan eg ikke lide: Opsætningen (uden WPS) er alt for omstændig og manualen er en joke

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.