Vi har testet Apples kombinerede router og backupenhed, den såkaldte Time Capsule. Enheden kommer i to udgaver. Den ene med 2TB lagerplads og den anden med 3TB lagerplads. Prisen er 2.299 kr henholdsvis 2.999 kr. Begge har understøttelse af 802.11ac, dual-band 2.4 GHz og 5GHz.

Kender man til Apples gamle Time Capsule-enheder, vil man med det samme bemærke det nye lidt spøjse design. Hvor enheden før var en flad og lav boks, er den nu mere søjleagtig og væsentligt højere med en grundflade på 9,8 cm gange 9,8 cm og en højde på 16,8 cm. Det nye design handler ikke bare om udseendet. Den nye udforming gør, at antennerne i enheden får et mere optimal design, med deraffølgende bedre ydelse.

Da enheden er dual-band, kan man både anvende den med ældre 2,5 GHz-udstyr såvel som den nyere 5 GHz-standard. I vores tests ligger overførselshastigheden mellem to computere på netværket på omkring 250-300 mbps, mens overførsel direkte fra enheden til en computer via ethernet ligger på omkring 200-225 mbps. Det sidste er selvfølgelig begrænset af hastigheden på den indbyggede harddisk.

Det smarte ved Time Capsule, sammenlignet med Apples regulære AirPort-routere, er at man udover den trådløse funktionalitet, får en indbygget harddisk, der er beregnet til at tage backup af ens computere. Kombinationen med to produkter i en boks fungerer rigtigt godt, omend den er noget dyrere og mere begrænset, end hvis man selv sammensatte noget tilsvarende med to løse enheder.

Vores største anke er da også prisen, der er lige pebret nok. På den anden side får man et setup, der bare fungerer, og er man på udgik efter en lokal backupløsning, der bare fungerer, er Apples eget Time Capsule-koncept bestemt anbefalelsesværdigt.

Bag på enheden er der ud over en WAN-port, tre 1GB LAN-porte og en USB 2.0-port, så man eksempelvis kan tilslutte yderligere plads i form af en ekstra harddisk, eller en printer, til trådløs print. Vi kunne godt ønske os at der var flere LAN-porte. Selvom man har et trådløst setup, løber man hurtig tør for porte til gammeldags kabling. Sonos kræver eksempelvis en port, og det samme gør Philips Hue. Han man en kablet NAS, er der pludselig ikke mere at gøre godt med. Et par porte mere, vil hjælpe gevaldigt på tingene, så man slipper for at anskaffe sig en netværkshub. Specielt fordi der er rigeligt plads til flere porte, virker det underligt, at Apple ikke har valgt mere end tre.

På den positive side er en fremragende trådløs hastighed, og et nyt frisk design. Samlet set er Time Capsule stadig et rigtigt godt bud på en alt-i-et-løsning til et hjemmenetværk med integreret backupløsning.

AirPort Time Capsule kan købes hos Apple:
- AirPort Time Capsule 2TB, 2.299 kr
- AirPort Time Capsule 3TB, 2.999 kr

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.