Nye data fra The Nielsen Company viser, at Android har overhalet iOS, når det handler om den samlede markedsandel i USA. Android har de sidste mange måneder solgt bedre end iPhonen, så skiftet måtte komme før eller siden - og der er så sket i det seneste kvartal.

I forrige kvartal (november 2010) var iOS ellers for første gang nummer 1 med 28.6% foran BlackBerry med 26,1% og Android med 25,8%. Der var altså i statistisk forstand dødt løb mellem de tre største. I det seneste kvartal er der kommet noget mere afstand mellem de tre. Android er som sagt det mest populære med 37%, iOS er nummer 2 med 27% og BlackBerry nummer 3 med 22%.

Ser man på det samlede billede det sidste års tid er tendensen endnu mere tydelig. iPhonen holder nogenlunde sin markedsandel, mens Android vinder stort og BlackBerry taber stort. Mon ikke den tendens vil fortsætte de næste måneder også. Det mest åbne spørgmål er, om BlackBerry får vendt skuden eller de styrer direkte mod en afvikling af deres eget OS. Senest har Nokia måttet kaste håndklæddet i ringen og er begyndt at samarbejde med Microsoft.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.