Jeffries-analytiker Peter Misek forudsiger at Apple planlægger af lancere en iPhone 5S i juni eller juli, skriver Macrumors. Produktionen begynder for alvor i marts, hævder han. Tilsvarende mener han, at salget af iPhone 5 vil begynde at aftage i dette kvartal, efterhånden som forbrugerne begynder at se frem mod en ny iPhone. Samtidig vil Apple begynde at trimme deres eksisterende lager i detailleddet.

Misek hævder at se tegn på at to forskellige iPhone-prototyper er ved at blive testet. En af dem er muligvis den lavpris iPhone, som rygterne på det seneste er begyndt at tale om. Misek forventer dog ikke en "billig iPhone", men en iPhone til en lavere pris. Det vil sige, at der er skåret ind til benet med hensyn til specifikationerne, men at det er den samme høje Apple-kvalitet, som hidtil. Misek forventer en iPhone uden retina-skærm, men dog 4 tommer som den nuværende iPhone 5. Den vil heller ikke have LTE, og vil være lavet i plastik.

Misek mener at en lavpris iPhone vil øge Apples markedsandel. Den vil også sænke bruttofortjenesten, men ikke have den store indflydelse på den samlede indtjening.

En iPhone med en kæmpe skærm på 4,8 tommer, som Misek tidligere har set tegn på, tror han dog ikke mere på. Han sår også tvivl om de seneste rapporter om skuffende salg, begrundet ud fra en neddrosling i Apples leverancer af komponenter. Misek mener, at forklaringen skal findes i, at der har været en flaksehals i produktionen, samt et generel faldende produktion, der er ved at blive lagt om til iPhone 5S.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.