KGI securities-analytikeren Ming Chi Kuo er kommet med sine forventninger til årets Apple-produkter. Kuo har ved flere tidligere lejligheder ramt lige i plet. Eksempelvis forudsagde han sidste forår, at Apple senere på året ville lancere en redesignet iPhone ud over den almindelige - hvilket jo viste sig at holde stik. Det kan derfor betale sig at holde lidt øje med hvad Kuo skriver. Det er ikke fordi der er så mange ting vi ikke allerede har hørt, men Kuo formår at skære ud i rygterne og plejer at ramme meget godt via sine kilder i Asien.

Den næste iPhone kommer til at hedde iPhone 6 og vil komme i to udgaver. En med en skærm på 4,7" og en med en skærm på 5,5". De vil begge blive mærkbart tyndere end den nuværende iPhone. Mellem 6,5 og 7 mm, hvor den nuværende er 7,6 mm.

På begge telefoner vil rammen omkring skærmen blive 10-20% mindre. Den mindre ramme vil gøre det muligt stadig at betjene den mindste af de to iPhones med en hånd. For at hjælpe med dette vil power/sleep-knappen i toppen bliver flyttet om på siden. Den største model vil ikke kunne betjenes med en hånd.

Den mindste vil få en opløsning på 1.334 x 750 pixels (326 ppi) , og den største en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels (401 ppi). Begge størrelser har samme aspektratio som den nuværende iPhone - men altså en højere opløsning. I topmodellerne vil skærmen være af safir, foreløbigt begrænset af hvor meget Apple kan producere.

Processorren vil være A8, der vil komme 1GB RAM og Kuo mener også at Apple endelig inkluderer NFC-chip i iPhonen. Kameraet forventes at være identisk med det nuværende, 8MP, f2.2, men med optisk billedstabilisering

Kuo forventer at den mindste iPhone vi blive den mest efterspurgte og regner med at Apple vil sælge 60 millioner fra lanceringe og året ud, mens der kun vil blive solgt 9 millioner af den store model. Forskellen vil være påvirket af, at den store model bliver lanceret senere end den mindste model.

Ifølge Kuo vil Apple stoppe produktionen af iPhone 4/4S og lade iPhone 5s/5c overtage rollen som en mulighed for dem, der ikke ønsker en af topmodellerne.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.