Han har haft én opgave: Informer Wall Street-spekulanter om Apples kommende planer, så de kan investere derefter. Det er han blevet betalt særdeles godt for, for der er mange penge i at have den rette information.

"Rette" er måske så meget sagt. For nu erkender, Gene Munster analytiker hos Piper Jaffray, at han har taget fejl. I årevis har han udgivet rapporter om Apples fremtidsplaner, og hver gang har han sagt at et Apple-branded fjernsyn var lige om hjørnet. Nu stikker han piben ind.

I går kunne The Wall Street Journal afsløre, at Apple for mere end et år siden droppede planerne om at lancere et fjernsyn. Planer der altså har været undersøgt, men altså også er opgivet igen. Siden 2011 har eksempelvis Munster ellers hævdet at Apple ville lancere et fjernsyn om et halvt års tid. I takt med at der ikke er sket noget, er det halve års tid bare rykket tilsvarende. Det har hele tiden ligget et halvt til et helt år fremme i tiden. Munsters begrundelse for de konstante forsinkelser var manglende aftaler om indholdet.

Stille og roligt er de fleste andre analytikere kommet på andre tanker, men Munster har holdt fast. Hans seneste rapport kom i december, hvor man forudsagde et Apple-fjernsyn en gang i 2016 til en pris på $1.500. I dag noterer han så, at han tog fejl, og at årsagen til at der aldrig kom et fjernsyn ikke var manglen på indhold, men manglen på en reel grund til overhovedet at lancere det.

Munster er dog allerede klar med den næste forudsigelse. Han mener, at Apple arbejder på at lancere såkaldte augmented og virtual reality-produkter med en tidshorisont på fem år.

Scroll ned for at se kommentarer