Analytikeren Ming Chi Kuo fra KGI Securities mener at Apples kommende iWatch rammer markedet i årets tredje kvartal. Uret vil komme i to forskellige størrelser begge med AMOLED-skærme og safirglas. Skærmene bliver 1,3 tommer eller 1,5 tommer.

Kuo forventer at iWatch vil få indbygget en lang række sensorer samt en NFC-chip. Kuo forventet også at iPhone 6 vil få indbygget NFC-chip. Måske er ideen at de to enheder skal bruge NFC til kommunikatione med hinanden.

Batteriet vil blive på 200-250 mAh, hvilket skulle give i hvert fald en hel dags brug, men måske op til 3-4 dage.

Dyrt designerur

Kuo forventer at iWatch bliver et ur hvor designet spiller en vigtig rolle. Det er blandt andet på designet at Apple vil differentiere sig fra konkurrenternes mere ingeniøragtig tilgang til design. Dette er ikke så overraskende, da det jo er en af Apples generelle filosofier. Flere af urets enkeltdele vil blive produceret i den specielle metallegering kaldet liquid metal.

Mere overraskende er det, at Kuo forventer at uret kommer en en lang række forskellige modeller i forskellige materialer og prislejer. De dyreste vil komme till at koste "flere tusinde dollars". Noget tyder altså på, at Apple vil appelere til købere af traditionelle modeure, hvor alle andre indtil nu har satset på det helt billige fitness-segment, hvor uret alene er en brugsgenstand. Traditionelt har ure dog for rigtig mange mennesker været meget mere end bare et instrument, der viser klokken. Det giver derfor mening, hvis Apple også vil gå efter det segment med ure i samme prisleje, og kvalitet, som disse folk er vant til. Omvendt har Apple aldrig været et decideret luksus-brand, så det er et helt ny filosofi Apple giver sig i kast med.

Man skal huske på, at selvom Kuo plejer at være særdeles velinformeret, så er der der alene tale om hans bedste vurderinger. De kan vises sig at ramme lige i bullseye, men de kan ligesåvel vise sig at ramme helt forbi. Forhåbentlig finder vi ud af det snere på året. Det vil i hvert fald overraske alle, hvis Apple slet ikke har et iWatch klar i løbet af året.