I denne uge har det været rygter om at Apple har skåret ned i ordrerne på komponenter til iPhone 5. Det er af nogle blevet tolket som om salget af iPhone 5 går dårligt. Nu blander Paul Semenza fra analysefirmaet DisplaySearch sig i debatten. Han mener, at det ganske enkelt skyldes, at Apple har været bedre til hurtigt at få iPhonen til salg på de forskellige markeder, og ikke som de andre år, hvor der har været et mere jævnt salg.

"Der var en meget hurtig produktionsstigning. I fjerde kvartal var estimatet, at der blev produceret omkring 61 millioner iPhones... Det tal skal måske justeres lidt ned, men er det bare i nærheden er det stadig enormt."

Årsagen er altså, at Apple salg er blevet omfordelt. I praksis er der jo ingen forskel på om man sælger 6 millioner enheder en måned og 8 den næste, eller om man sælger 8 millioner den ene måned og 6 den næste. Kigger man på ændringen, så vil det ene scenarie vise vækst og det andet nedgang, men da det er relateret til samme begivenhed, betyder det intet i sidste ende.

Apple har tidligere fået meget kritik fordi de ikke har kunnet levere nok iPhones hurtigt nok, fordi produktionen i starten har været for lav. I år skulle de så have prioriteret en kæmpe produktion indledningsvis, hvilket har fremrykket salget. Efterfølgende falder salget selvfølgelig tilsvarende, da mange af dem, der ville have købt nu, allerede har købt. Det er klart, at hvis man overgearer sin produktion, så falder den tilsvarende bagefter. For os kunder er det dog langt at foretrække, da det sikrer flere iPhones til at starte med, frem for hvis Apple valgte det mest økonomiske og en jævn produktion.

Det vil med andre ord sige, at Apples ordrenedgang hele tiden har været forventelig, da de indledende niveau har været "for højt". Ifølge DisplaySearch har Apple skåret ned fra 19 millioner bestilte skærme i december til 11-14 millioner i januar. I sidste ende giver det dog ikke lavere salg end hvis Apple havde produceret 15-17 millioner i begge måneder. Apple har bare fravalgt en jævn produktion til fordel for en produktion er er gearet bedre til efterspørgslen i de enkelte måneder.

Apple løfter sløret for salgstallene for fjerde kvartal 2012 i næste ude i forbindelse med fremlæggelsen af det seneste kvartalsregnskab. Hvis rygterne og teorierne holder stik, vil vi se en enorm stigning sammenlignet med sidste år. En stingning der så delvist medføres af et tilsvarende fald i næste kvartal.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.