Lige siden den første iPhone blev præsenteret i starten af 2007, har alle Apples iOS-enheder haft den samme ikoniske hjem-knap: En konkav knap med en hvid firkant på.

Der har tidligere været rygter om, at Apple helt ville droppe den fysiske hjem-knap, men nu går rygterne i stedet på, at Apple vil indbygge en fingeraftrykssensor i hjem-knappen.

Analytikeren Ming-Chi Kuo, der har været bemærkelsesværdig præcis i sine forudsigelser på det seneste, oplyser nu, at Apple vil ændre på hjem-knappen i den kommende iPhone 5S.

For det første vil knappen gå fra at være konkav til at være konveks. Det vil sige gå fra at bue nedad til at bue opad. Begge dele giver mulighed for at man kan føle sig frem til knappen, men de er alligevel helt forskellige. Årsagen til ændringen skulle netop være indbygningen af fingeraftrykssensoren. Ved at lade knappen bue opad, bliver der lidt mere plads til selve sensoren.

En opadbuende knap vil selvfølgelig være mere udsat end en nedadbuende knap, så Kuo forventer, at Apple vil lave knappen i safirglas. Safirglas er verdens næsthårdeste mineral, kun overgået af diamant. I forvejen bruger Apple safirglas i iPhone 5′s kameralinse, netop for at modvirke ridser. Dette rygte er dog ikke nyt. Allerede i maj, var lignende oplysninger fremme.

Ifølge Kuo vil Apples fingeraftrykssensor være konkurrenternes overlegen fordi Apple benytter en speciel kapacitiv teknologi, som Apple har fået fingre i med opkøbet af AuthenTec, der udvikler fingeraftrykssensoreer. De fleste konkurrenter benytter en optisk teknologi, der er mere upræcis og mere modtagelig overfor støv.

Ifølge rygterne vil Apple afsløre den nye iPhone på et event tirsdag den 10. september.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.