Der er ingen tvivl om at trådløs opladning er et af de aller hotteste emner når det handler om den kommende iPhone. Der har været mest snak om, at Apple vil indgå et partnerskab med selskabet Energous om en ny teknologi baseret på radiobølger. Som jeg har skrevet i en baggrundsartikel om tre af de forskellige teknologier, som Apple kan benytte i iPhonen virker det dog mere som ønsketænkning. Der er større sandsynlighed for at Apple benytter en anden af teknologierne.

Patenter kan ikke bekræfte Apple-samarbejde med Energous

Rygterne om partner skabet med Energous har blandt andet fået vinger fordi selskabets direktør flere gang er kommet med kryptiske hentydning til Apple. Nu har analysefirmaet Copperfield Research dog udgivet en rapport, hvor de maler et andet billede. Copperfield Research har gennemgået flere af Apples patenter for at danne sig et overblik over hvad Apple med størst sandsynlighed disker op med.

Ifølge dem vil Apple satse på en teknologi baseret på induktion. Det er den klassiske teknologi som benyttes i trådløse tandbørster om er standardiseret til gadgets under betegnelsen Qi. Apple vil dog ikke benytte Qi, men lave sin egen standard baseret på egen udvikling og forskning. I trådløs opladning via induktion sker energioverførslen via indbyggede spoler i lader og enhed. Disse skal være tæt forbundet, hvilket i praksis vil sige, at de skal røre ved hinanden.

I en patentansøgning fra 2011 skriver Apple ligefrem, at opladning baseret på radiobølger er meget ineffektivt og upraktisk. Apple skriver endda at det muligvis er farligt for helbreddet, hvis man kommer ind i radiofeltet mens høje energier bliver transmitteret.

Flere ting peger på induktiv opladning

Istedet hæfter Copperfield Research sig ved at Apple for nylig har indgået et partnerskab med Lite-On Semiconductor omkring ensretterkredsløb. De er nødvendige ved induktiv opladning, mens en ensretter ikke er nødvendig hvis Apple bruger alt-i-et moduler fra Energous.

At Apple formodentligt vil designe næste iPhone med en bagside i glas indikerer også, at det er den induktive teknologi, Apple vil benytte. Ved opladning baseret på radiobølger, er en glasbagside ikke nødvendig. Effektiviteten af opladning via radiobølger falder nemlig ikke ved at benytte en aluminiumsbagside, skriver Copperfield Research.

Af patenterne fremgår det at Apple forestiller sig at opladeren kan indbygges i Apples computere, være selvstændige enheder eller endda oplade hinaden. Eksempelvis vil en fuldt opladet iPad kunne levere strøm til en iPhone eller omvendt.

Copperfield Research mener at det er sandsynligt at Apple har haft et partnerskab med Energous for at få indsigt i teknologiens muligheder og begrænsninger, men at det er mere sandsynligt at Apple vil udvikle deres egen løsning.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.