Der har længe været rygter om en kommende lavpris-iPhone - og nu begynder spekulationerne om en lavpris-iPad mini også at spøge i kulissen, skriver Macrumors. Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at hvis Apple først kommer med en retina-udgave af mini'en sidst på året, er der rig mulighed for, at Apple i løbet af sommeren kan lancere en billig iPad mini til en pris på omkring $199-249, hvor den nuværende iPad mini koster $349.

Appels motivation, ifølge Kuo, skulle være at sikre sig, at kunderne ikke siver over til Android og deres tilbud af ultra billige tablets.

Kuo har givetvis ret i, at der kommer en billigere iPad mini. Både når det gælder iPhonen og den "rigtige" iPad, sælger Apple en lettere modificeret udgave af sidste års model til en lavere pris. Det samme vil uden tvivl ske med iPad mini, og så kan man jo altid diskutere om det er en ny lavpris-iPad mini, eller bare den gamle, der sælger billigere.

Kue forventer i øvrigt ikke, at Apples iPad-salg vil stige nævneværdigt i år. Han mener at salget af mini'en først og fremmest vil ske på bekostning af salg af den store iPad, og ikke resultere i ret meget ekstra salg. En forholdsvist modigt bud, eftersom iPadsalget i året første kvartal steg med 65%, hvilket var den største stigning i trekvart år.