Trods rygter om det modsatte, vil alle kommende iPhones beholde Lightning-porten. Der mener analytikeren Ming-Chi Kuo fra KGI Securities. Tidligere på ugen var det ellers fremme i velansete The Wall Street Journal, at Apple ville skifte til USB-C i de kommende iPhones.

Det er altså ikke rigtigt, mener Kuo. Apple vil inkludere USB-C's hurtiglader-specifikation, men holde fast i Lightning som den fysiske connector. Kuo mener at Lightnings lidt mindre størrelse, samt de indtægter Apple får ved at licensere Lightning-propdukter via deres MFi-program, er årsagen til at Apple holder fast i Lightning.

USB-C's specifikation på dataoverførsel ved høj hastighed vil Apple derimod ikke inkludere i iPhonen. Kuo mener ikke at det er relevant i en enhed som iPhonen. I den store iPad Pro derimod tilbyder Apple allerde i dag dataoverførsel ved høje hastigheder.

Selvom Apple ikke skifter til USB-C, som er den eneste type port på de nyere MacBooks, kan Apple stadig vælge at inkludere et "Lightning til USB-C"-kabel sammen med iPhonen i stedet for det nuværende "Lightning til USB-A"-kabel.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.