Apples kommende iPhones får alle skærme af True Tone-typen, som vi kender det fra 9,7 tommers iPad Pro. Det mener en gruppe analytikere hos investeringsbanken Barclays. De forventer tre forskellige iPhones til efteråret, iPhone 7s, iPhone 7s Plus og iPhone 8, og de vil alle få en OLED-skærm med Apples True Tone-funktionalitet.

True Tone er en funktion der via en firekanals sensor måler det omgivende lys. Herefter tilpasses skærmens farver og lysstyrke, så de passer til lyset det pågældende sted. Det betyder eksempelvis at den hvide farve bliver mere gul, hvis det omgivende lys er varmt og gult, og mere blå, hvis det omgivende lys er koldt og blåligt. Du kan se effekten på iPaden på billedet øverst.

Det er præcis sådan vores hjerne arbejder med farveopfattelse. Derfor er en skærm der altid udsender den samme farve lys unaturlig at kigge på. Den forvirrer hjernens farvebearbejdning, fordi hjernen forventer at eksempelvis en hvid farve ændrer sig med omgivelserne. Det er denne effekt Appels True Tone-skærm efterligner. Den regulerer nemlig farverne efter opgivelserne. Det gør den mere naturlig og behagelig at se på. Næsten som at læse på på papir. Du kan læse en mere detaljeret beskrivelse af hvordan True Tone virker her.

Foreløbig er Apples 9,7 tommers iPad Pro den eneste enhed med True Tone-skærm. Det forventes at Apple vil opdatere den store 12,9 tommers iPad Pro med True Tone også, og altså også den tre kommende iPhones.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.