Næste år vil Apple lancere hele fire nye iPhone - alle med 5G. De fire nye iPhones vil blive præsenteret på et event næste efterår. Året efter, altså i 2021, mener analytikeren at Apple vil gå over til to iPhone-events om året. Et om foråret og et om efteråret med to nye iPhones hver gang. I første omgang skal det dog handle om næste års iPhones.

Det er analytikeren Samik Chatterjee fra JPMorgan der har snakket med folk, der producerer elektroniske komponenter i Asien. Han mener at der næste år vil komme en iPhone med en skærm på 5,4 tommer, to med skærme på 6,1 tommer og en med en skærm på 6,7 tommer. Det indikerer at der kommer to topmodeller på 6,1" og 6,7" samt to entry-modeller på 5,4" og 6,1". Samtlige skærme vil være af OLED-typen, som Apple i dag kun benytter i Pro-modellerne.

De to topmodeller vil få en ny 3D-sensorteknologi på bagsiden beregnet til augmented reality. Det vil de to andre modeller ikke. Alle fire modeller vil understøtte 5G, dog ikke på samme måde. Topmodeller vil understøtte det brede frekvensspektrum over 30GHz, noget man kalder mmWave, mens de to andre modeller kun vil understøtte de lidt langsommere frekvenser under 6GHz. Hvordan det så flugter med de danske teleselskabers planer for 5G, ved jeg ikke.

Ifølge andre kilder, som Economic Daily News citerer, planlægger Apple desuden at næste års iPhones skal være med fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. I næste uge skulle folk fra Apple efter sigende mødes med den Taiwan-baserede producent GIS for at diskutere mulighederne. Selve sensoren skulle komme fra Qualcomm, der i denne uge har løftet sløret for en ny forbedret fingeraftrykssensor til indbygning i skærme på smartphones. Sensoren skulle være baseret på den seneste ultralydsteknologik der giver en præcis 3D-scanning af ens finger.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.