Rygterne omkring NFC-teknologi i den kommende iPhone, har været massive. Faktisk i flere år efterhånden. De har dog fået ny næring efter Apples præsentation af iOS 6 med den nye app Passbook, som skal bruges til at organisere medlemskort, billetter og boardingkort. Skridtet herfra og til en regulær elektronik pung er meget lille - og kræver faktisk "bare" at Apple putter NFC-teknologi i iPhonen.

Nu har AnandTech spekuleret og analyseret tingene og kommet frem til, at det er usandsynligt, at vi får NFC i den næste iPhone. Det er ikke information de har fra kilder, der ved besked, men fra analyse af de mange lækkede billeder af den kommende iPhone.

De mener ganske enkelt ikke, at der er plads til en ordentlig antenne i den iPhone med metalmidterstykke, vi har set billeder af. Antennen kan nemlig ikke placeres bag et stykke metal, hvis man vil have ordentlige sende- og modtage forhold. De giver kun mulighed for placering i enderne, hvor vi har set at der er bagstykker af glas. Det er bare ikke et naturligt sted at placere antennen, mener AnandTech. Det vil give problemer, når iPhonen skal kommunikere med andre enheder, der skal være ret præcist ud for hinanden. Her er det mest naturligt at placere antennen midt i enheden.

AnandTech er uden tvivl godt inde i sagerne, og deres vurdering er godt begrundet. Det lider dog af den mangel, at vi ikke ved, om de billeder der ligger til grund for vurderingen, er ægte. Derudover er det bestemt muligt, at Apples ingeniører har en anden vurdering af, om det kan lade sig gøre at lave en velfungerende antenne enten i en af enderne eller under metalbagpladen.

Vi har jo også før set, at Apple ikke tager alt for tungtvejende hensyn til radiokvaliteten, hvis der er andre forhold der er vigtigere.

Det forventes, at den kommende iPhone bliver præsenteret på et presseevent den 12. september.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.