Den amerikanske myndighed der bekæmper narkotika, Drug Enforcement Administration, beklager sig over, at de ikke kan opsnappe tekstbeskeder sendt via iMassage. I en sag i San Jose i Californien, havde DEA fået en dommerkendelse til aflytning af nogle mistænkes mobiltelefoner samt adgang til deres sms'er. Agenterne kunne dog ikke umiddelbart få adgang til alle beskederne, da de overvågede brugte Apples iMessage til kommunikationen.

Apples iMessage er krypteret fra start til slut, og det kræver derfor et regulært hacker-angreb, et såkaldt man-in-the-middle angreb, at kunne få adgang til beskederne. Det er i praksis noget nær umuligt når vi taler iPhones.

Pointen her ikke ikke så meget, at man skal benytte iMessage, hvis man ikke ønsker DEA på nakken. Det interessante er, hvorfor teleselskaberne stadig her i 2013 tilbyder deres kunder ukrypterede telefonopkald og sms, som enhver kan opsnappe. Christopher Soghoian fra American Civil Liberties Union, der arbejder for den amerikanske befolknings rettigheder kalder det skammeligt. Det må være en menneskeret, at kommunikationen mellem to mennesker er privat, uanset om den foregår ansigt til ansigt eller over en telefon.

I USA foregår der lige nu en debat, om myndighedernes muligheder for at få nemmere adgang til folks personlige kommunikation på eksempelvis de sociale netværk. FBI har i nogle år ført lobbyarbejde for at teleselskaber og internetleverandører skal installere bagdøre, som giver myndighederne adgang til folks datakommunikation, uanset om den er krypteret eller ej.

cnet havde for nylig en længere artikel om sagen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.