De amerikanske myndigheder bryder sig ikke om, at Apple har indført nogle sikkerhedstiltag der gør det umuligt for Apple at snage i folks private data. Myndighederne så gerne at Apple indførte en bagdør, så myndighederne kan få adgang til folks data. Apple har dog pure afvist myndighedernes ønsker.

Så nemt lader de sig dog ikke stoppe. Det er nu kommet frem, at myndighederne har gravet en gammel amerikansk lov op kaldet "All Writs Act". Den stammer helt tilbage fra 1789 og giver myndighederne mulighed for at bede folk eller virksomheder om at gøre hvad som helst, for at yde bistand i en kriminel efterforskning. Den eneste grænse er, at det de beder om ikke må være ulovligt. Derudover må det ikke være af generel karakter. Det skal relatere sig til en specifik efterforskning.

Ideen i forhold til Apple er, at myndighederne via "All Writs Act" kan bede Apple om at gøre alt de er i stand til for at hjælpe med at låse en iPhone op. Apple kan ikke modsætte sig, men må parere ordre. Normalt ville Apple kunne sige til myndighederne, at hvis de vil have dekrypteret data, så må de selv gøre det. Nu kan myndighederne via "All Writs Act" bede Apple om at bidrage med deres ekspertise.

Google har tidligere været involveret i en lignende sag, og måtte dengang makke ret.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.