Der var fomodentligt ikke et øje tørt hos Apple og forlaget Pearson, da det i sommeren 2013 kom frem, at Los Angeles Unified School District vil købe iPads og digitale undervisningsmaterialer til samtlige 640.000 elever. Los Angeles Unified School District (LAUSD) er USA's næst største skoledistrikt, så det var en vigtig aftale Apple og forlaget fik i hus.

I løbet af 2014 blev det dog mere og mere klart, at skoledistriktet ville løbe fra aftalen med Apple, og alligevel ikke havde til hensigt at købe de mange iPads. Der blev henvist til en fejlbehæftet udbudsproces, og i december 2014 blev aftalen, der samlet set var på $1,3 milliarder, endeligt annuleret.

Det sidste kapitel var dog dermed ikke skrevet. I denne uge har LAUSD meddelt, at de heller ikke vil benytte eller betale for de digitale undervisningsmaterialer, som altså er leveret af forlaget Pearson. Det skriver Los Angeles Times. LAUSD mener at kvaliteten er for ringe, og henviser også til tekniske problemer. Men først og fremmest er softwaren ubrugeligt, når nu eleverne ikke længere skal have en iPad hver.

Ud af de $768 som LAUSD skulle give for hver iPad, gik de $200 til Pearson, så det er ret stort beløb, der nu er uenighed om.