Kun 14 dage efter, at Oracle udsendte Java 7 til OS X, er der blevet fundet et meget alvorligt sikkerhedsbrist. Hullet er fundet i alle version af Java 7 til både OS X og Windows, men berører ikke Java 6 eller tidligere versioner.

For nylig stoppede Apple med selv at inkludere Java sammen med OS X, netop fordi sikkerheden ved Java vurderes til at være for dårlig. I denne sammenhæng er det dog ret heldigt, for det betyder, at lang de fleste Mac-brugere stadig har version 6 på deres Mac. Version 6 er nemlig den sidste som Apple har inkluderet i OS X. Kun dem der aktivt har hentet og installeret version 7 hos Oracle er i farezonen.

Oracle opdaterer JAva en gang hver tredje måned, så med mindre de reagrer hurtigt, så lader en løsning vente på sig. Indtil da er det bedste råd ganske enkelt at slå Java fra på sin Mac, og kun slå det til, når det er tvingende nødvendigt. Dette gælder for eksempel når man skal logge på ved hjælp af NemID, der kræver Java.

Læs eventuelt mere hos krebsonsecurity.com

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.