Den seneste opdatering til Adobes Creative Cloud har vist sig at have en alvorlig fejl. Uden advarsel sletter den nemlig den første mappe (i alfabetisk orden) i ens rodbibliotek. Det skriver Ars Technica. Sletningen sker, når man efter opdaterigen logger ind på tjeneste første gang.

Opdateringen har versionsnummer 3.5.0.206, og er nu blevet trukket tilbage af Adobe, mens de efterforsker fejlen og prøver at finde en løsning på problemet.

Typisk er den første mappe i roden på en mac ".DocumentRevisions-V100", der benyttes af OS X's funktion, der automatisk gemmer ens dokumenter. Mappen er skjult, så normalt kan man ikke se den. Når en mappe eller fil starter med et punktum betyder det normalt, at de er skjulte.

Alt efter hvad man har installeret på sin Mac, kan det dog være en anden mappe, der kommer først. Bruge af cloud-backuppen Backblaze har eksempelvis en skjult mappe med navnet ".bzvol" liggende i roden. Den kommer før ".DocumentRevisions-V100" i alfabetisk orden, og vil derfor være den, der bliver slettet. Backblaze har lavet en video, der tydeligt demonstrerer problemet. Den kan ses øverst.

Det er et meget alvorligt problem at opdateringen af ét program, går ind og sletter andre programmers filer uden varsel. Det kan potentielt have meget store konsekvenser alt efter hvad der bliver slettet.

Adobe har som sagt trukket opdateringen tilbage, men ellers er en mulighed at man manuelt opretter en mappe med et navn, der får den til at ligge forest i en alfabetisk sortering. Husk at tage høje for skjulte filer. Det vil sige noget i retning af ".aaaaa". Det sker dog på eget ansvar. Personligt ville jeg nok afvente en opdatering fra Adobe, der med sikkerhed løser problemer.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.