Enhver kan installere iOS 9 beta på deres iPhone eller iPad. Også selvom de ikke er udviklere eller har enhedens UDID registreret. Der er ganske enkelt ikke noget krav om at iOS 9 skal aktiveres hos Apple, hvis man opdaterer. Det virker bare ud af boksen. Bemærk dog, at hvis du gendanner til nyt, så er der krav om godkendelse.

Det betyder, at har du den rå firmware-fil, kan du også installere iOS 9 beta. Det sker ved at tilslutte din enhed til iTunes via kabel og holde cmd (Mac) eller shift (Win) nede mens du trykker på opdater-knappen. Herefter skal du finde firmwarefilen på din computer, og så er du kørende. Med andre ord den klassiske måde at opdatere iOS på.

Det hører med til historien, at Apple heller ikke krævede aktivering af de første iOS 8 betaer. Senere blev hullet dog lukket. Da betaerne typisk har en udløbsdato, er der derfor risiko for at du vil stå med en iPhone med et udløbet udgave af iOS 9 uden mulighed for hverken af opdatere eller nedgradere. Med andre ord en ubrugelige iPhone indtil iOS 9 frigives officielt. Derfor er det på ingen måde noget vi kan eller vil anbefale. Men muligheden eksisterer og avancerede brugere, der ved hvad de laver, kan altså få iOS 9 beta nu. På eget ansvar selvfølgelig.

Husk på at betaer typisk er fyldt med fejl så forvent ikke en 100% gnidningsfri oplevelse såfremt du kaster dig ud i det. Husk også den obligatoriske sikkerhedskopi, inden du går i gang.

Bemærk at det er i strid med Apples licensbetingelser, at videredistribuere iOS. Undlad derfor at linke til steder, hvor softwaren kan hentes.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.