Apple er begyndt at certificere BlueTooth-enheder der benytter Apples iBeacon-teknologi i deres Made For iPhone-program, skriver Beekn. Det giver Apple mere kontrol med iBeacon-varemærket og skaber en mere ensartet udbredelse, da iBeacons nu skal leve op til nogle helt bestemte krav.

iBeacons er fysiske BlueTooth-sendere, der via Apples iBeacon API'er benyttes i et system til mikrolokationsbestemmelse. For eksempel lokationsbestemmelse inden døre, hvor man ikke kan få forbindelse til GPS-satellitterne. Ved at placere iBeacons med en kendt position forskellige steder inden døre, kan man positionsbestemme iPhonen meget præcist efter samme princip som med GPS. iBeacons kan også benyttes til at give information til enheder i nærheden. Det kunne være at der ved en statue er en iBeacon der signaler til en tilhørende turist-app, at man nu er det pågældende sted på et museum, og defor skal præsenteres for rette information.

iBeacons benytter sig af BlueTooth 4.0-standarden, der findes i iPhone 4S og nyere, iPad 3 og nyere samt iPod touch 5. generation og nyere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.