Da jeg for knap tre uger siden besluttede at satse hele butikken, og lade iPad Pro være min primære computer, anskaffede jeg samtidig en Apple Pencil. Ikke fordi jeg er den kunstneriske type, der maler og tegner på livet løs. Jeg vil faktisk gå så vidt som til at sige, at jeg tegner som en brækket arm. Det var altså ikke de kunstneriske evner, der skulle smøres. Apple Pencil blev anskaffet fordi den også kan bruges til andre ting end regulær kunst.

Nu har jeg som sagt brugt iPad Pro'en, og altså Apple Pencil, i godt og vel tre ugers tid. Jeg kan lige så godt sige med det samme, at netop Apple Pencil har været den helt store positiv overraskelse. Pro'en i sig selv er jo i princippet "bare" en stor iPad med ufattelig mange kræfter. Det er fint nok, men det er Pencilen der løfter den og giver den en helt ny dimension. Det kan selv jeg se.

Føles naturlig og har erstattet mine traditionelle papirnoter

Det er simpelthen så nemt og naturligt at gribe Pencilen og bruge den som man bruger en blyant på papir. Det være sig noter, skitser, huskelister, kruseduller etc. Med Apple Pencil har iPad Pro nu ikke bare erstattet min MacBook, den har også for en stor dels vedkommende erstattet min brug af papir og blyant. Det har den store fordel, at der nu pludselig er kommet orden på mineskriblerier. Fra at være små krøllede papirlapper, ligger de nu digitalt på min iPad, hvor jeg altid kan finde dem. Det kan man ikke altid sige jeg kan med papirerne.

En funktion jeg specielt er begyndt at sætte pris på er, at jeg kan tage et foto med iPad eller min iPhone, og tegne/skrive på fotoet med Apple Pencil. Jeg har eksempelvis bygget en reol i stuen. Førhen ville jeg have skitseret på papir. I stedet tog jeg nu et billede af væggen, hvor reolen skal stå, og skitserede direkte på dette foto på Pro'en i det rigtige størrelsesforhold. Det gav mig nogle muligheder, jeg ikke havde tidligere.

Pencilen er også nem at skrive med. Den er præcis nok til at det giver mening, og den ligger godt i hånden. Meget kan man sige om en finger, men man skriver og tegner altså bedre med et blyant.

En anden ting er at min datter tegner på livet løs på Pro'en. Her har Apple Pencil været et stort hit. Der bliver produceret tegninger som aldrig før, og de er nemme at sende til bedsteforældre og så videre eller at bruge i digitale dokumenter. For mig personligt har det også den fordel, at jeg ikke får flere flotte farvelægninger af Tom og Jerry til kontorets vægge, men kan nøjes med at have de fine tegninger liggende digitalt. Win win.

En sidste ting er at Apple Pencil fungerer som en forlænger. Når jeg sidder med iPaden stående bag tastaturet som en skærm, er der lidt vel langt mellem mig og skærmen, til at det er behageligt. Med en Pencil i hånden, kan jeg nemmere nå, og det er mere komfortabelt, hvis jeg skal lave mere komplicerede ting.

Også et par små ting jeg savner ved Apple Pencil

Den eneste ulempe ved Apple Pencil er, at den løber tør for strøm. Ikke i tide og utide, men i hvert fald uden varsel. Pludselig er den bare tom. Jeg erindrer ikke, at være blevet informeret om dette under brugen, til trods for at man på iPaden kan tjekke dens batteriniveau. Jeg kunne i hvert fald godt tænke mig en mere tydelig indikation af, om den er tom eller ej. Noget så simpelt som en lille bitte diode, der også er på Apples tastaturer, ville være fint til lige at tjekke batteristanden. Heldigvis er den hurtig at lade op, så det er mere et irritationsmoment end et egentligt problem.

Der er faktisk lige en lille ting mere. Den hætte, der sidder over ladestikket, bliver alt for nemt væk. Den burde kunne sættes fast et eller andet sted, når den ikke sidder på. Måske burde den bare have haft en hængsel, så den kan lukkes op og i. En så lille del, man skal lægge et sted forsvinder før eller siden.

Jeg vil til enhver tid anbefale folk, at anskaffe en Apple Pencil, hvis de anskaffer en iPad Pro. Pencilen er noget af det, der gør brugen af Pro'en til noget specielt. Det øger mulighederne og komforten, og giver en masse fordele, frem for hvis bare man bruger fingeren.