Efter at jeg er begyndt at bruge min iPad Pro som min primære computer, har jeg været nødt til at revurdere den måde jeg oplader den på.

Normalt oplader jeg mine iOS-enheder (både iPhones og iPads) når behovet opstår eller når lejligheden byder sig, og jeg ikke skal bruge dem i et stykke tid. Jeg lader med andre ord ikke fast op hver nat, som mange ellers gør. Af og til sker det selvfølgelig at jeg sætter iPaden til opladning om natten, men det er ikke en fast rutine. iPhonen lader jeg aldrig om natten.

Det synes jeg fungerer fint. Jeg savner stort set aldrig strøm på mine enheder, hvorfor jeg ikke ser noget formål med at lade dem hver nat. Da vi har en del iOS-enheder i huset ville det også kræve alt for mange opladere, hvis alle skulle lades på samme tid. Det er meget nemmere bare at gøre det i ny og næ.

Det er noget helt andet med iPad Pro'en. Eftersom den er blevet min primære computer, skal der altid være strøm på den i løbet af dagen. Den kan holde ca. 10 timer på en opladning, så en natlig opladning efterfulgt af en daglig nedladning lyder her som ideelt. Det fungerer dog ikke rigtigt for mig. Ofte løber den alligevel tør, når det er mest ubelejligt. Og da en fuld opladning tager fire en halv time, går det ikke.

Derfor har jeg sat den op som en stationær enhed. Det vil sige, at jeg ved arbejdsbordet altid har den sat til opladning, når jeg bruger den. Det sikrer at der altid er fuld power på batteriet til de situationer, hvor jeg tager den med mig. Jeg ved at jeg altid har 10 timers batteritid at gøre godt med uanset, hvornår på døgnet, jeg skal på farten. Førhen kunne jeg godt risikere at den var på 42% eller 17%, når jeg skulle ud af døren, og måske endda være væk i et par dage. Så forsøgte jeg selvfølgelig at oplade lidt i sidste øjeblik, mens jeg tog sko på etc. Det giver dog kun ganske få procent.

Ved at altid at have den siddende til opladning, slipper jeg for det. Lightning-stikket er endda så nemt at tage ud og sætte i, at det ikke er et reelt problem at skulle gøre det hver gang. Dette selvfølgelig kun fordi jeg faktisk bruger Pro'en ret stationært når jeg arbejder. Den har sin faste plads på bordet, hvor min iMac plejede at stå. Det er i øvrigt også sådan jeg tidligere har brugt min MacBook. Strøm på når den står ved arbejdsbordet, så den altid er klar. I den forbindelse er det i øvrigt rart, at iPad Pro'en kommer med et ekstra langt ladekabel. Måske fordi Apple netop har tænkt, at folk ofte vil bruge den med kablet sat til.

Til gengæld savner jeg en form for dock-løsning, så kablet ikke skal hænge og flagre ude i højre side. Det bliver dog nok svært at undgå, eftersom Lightning-porten jo sidder der, og ikke i bunden. I bunden er der derimod en smart connector. Om den kan bruges til opladning ved jeg dog ikke.

Følg med i den nye artikelserie, hvor jeg beskriver hvordan min hverdag fungerer med iPad Pro som min primære computer: All in på iPad Pro

Scroll ned for at se kommentarer