Jeg har valgt at anskaffe en iPad Pro og lade den være min primære og eneste computer. Hvordan det løber an, kan du følge med i i den artikelserie, som jeg har valgt at kalde "All in". Som overskriften indikerer, at dette den anden artikel i serien. Den første var en introduktion til projektet, og i denne artikel, vil jeg komme ind på hvilket grej jeg har anskaffet samt rationalet bag mit valg.

iPad Pro'en

Kernen i projektet er selvfølgelig selve iPaden - det siger sig selv. Normalt ville jeg gå efter et fornuftigt forhold mellem pris og lagerplads, og lægge mig et sted midt i feltet. I dette tilfælde er der dog kun to muligheder: 32GB eller 128GB. Da Pro'en skal være en regulær arbejdshest, synes jeg ikke der skal gås på kompromis på denne front. 32GB er muligvis nok, men ved at vælge 128GB er man på den sikre side. Så er dét i hvertfald ikke en begrænsende faktor.

Dernæst skal der vælges mellem WiFi-only eller WiFi + cellular. Altså om iPaden skal have simkort, så den kan gå på nettet via en mobilforbindelse. Min tidligere iPad blev købt med cellular-adgang, men jeg har ikke brugt det. Jeg gider ikke betale for et ekstra abonnement (eller datadeling) til den, så jeg bruger iPhonen som hotspot om nødvendigt. Det plejer at fungere fint de få gange, hvor jeg ikke har adgang til Wi-Fi. Dog er det igen en arbejdsredskab, så hellere være på den sikre side. Med cellular-modellen får man endda en funktionalitet, som en MacBook ikke har. Et godt argument for at det er det rigtige valg. iPaden halter som udgangspunkt noget efter MacBook'en så man kan lige så godt vinde lidt terræn, hvor det er muligt.

iPaden Pro'en jeg nu bruger som min eneste computer er altså en 128GB WiFi + cellular. Sølvfarvet i øvrigt.

Herligheden kan anskaffes i Apple Online Store for 9.499 kr (link)

Tastatur

Da Pro'en skal være min eneste computer, er der selvfølgelig nogle skrappere krav end hvis den bare var et supplement til eksempelvis en MacBook. Først og fremmest er et fysisk tastatur et absolut must. Det virtuelle et af slagsen er ikke nok. Det byder godt nok på væsentligt flere muligheder end vi er vant til på iOS, men til regulært skriveri i længere tid holder det ikke. Desuden tager det for meget skærmplads.

Mit førstevalg er Apples eget tastatur udviklet specielt til iPad Pro. Jeg er generelt glad for Apples egne tastaturer, og erfaringsmæssigt spiller Appels eget tilbehør også bedre sammen med iPads etc. end tredjeprtsløsninger. Ikke mindst har jeg prøvet tastaturet, og var tilfreds med det indtryk jeg fik.

Problemet er bare, at Apple på nuværende tidspunkt slet ikke lavet et dansk tastatur til iPad Pro. Det fås kun med engelsk/amerikansk tastatur-layout, det vil sige uden æ, ø og å. Man kan selvfølgelig se stort på det, og bruge det alligevel. Vi ved jo alle hvor de tre bogdtaver sidder. Problem nummer to er, at man ikke engang kan købe et amerikansk tastatur i Danmark endnu. Apple har lovet at få et afsted til mig, så snart det lander i Danmark, som en slags nødløsning. De oplyser også at de arbejder på at lancere et dansk tastatur, men at de ikke kan give nogen tidshorizont. Apples eget tastatur er altså nu og her no go. Noget af en bet. Jeg kunne forsøge i udlandet, men så vigtigt er det heller ikke, når det alligevel ikke er på dansk.

Jeg har overvejet Logitechs løsning. De tilbyder et dansk tastatur specielt udviklet til iPad Pro. Umiddelbart minder det en del om Apples egen løsning, men jeg har ikke prøvet det. Som sagt var mit førstevalg Appels eget, så jeg springer Logitech over og venter.

Mit valg her og nu er at bruge Apples standard trådløse tastatur. Det der følger med iMac'en. Det kan uden videre kobles til iPad Pro'en via BlueTooth, og fungerer som det skal. Ulempen er, at det ikke sidder fast på iPaden som en helhedsløsning. Eller måske er det i virkeligheden en fordel. Det gør trods alt setuppet lidt mere fleksibelt, at tastatur og iPad er adskilt. En anden fordel er, at jeg er vant til at skrive på dette tastur, så jeg ikke skal vænne mig til et nyt. Det skal man ikke undervurdere.

Jeg har altså valgt at benytte Apples almindelige computertastaur til min iPad Pro - men kun indtil Appels eget iPad Pro-tastatur er klar på dansk.

Apple Pencil

En af de mest spændende ting ved iPad Pro er den Apple Pencil, der kan fås som tilbehør. Sådan en skal jeg selvfølgelig også have. Ikke fordi jeg på nogen måde kan hverken tegne eller noget der minder om det, ej heller har behov i den retning. Men som testobjekt skal den selvfølgelig med. Man kan også bruge den til mange andre ting end at tegne med. I princippet kan den (næsten) helt erstatte ens finger. De fleste ting kan man klare med Pencilen. Derudover er der flere apps der byder på innovative måder at udnytte den på.

I Apples Online Store er der i øjeblikket 4-5 ugers leveringstid på Apple Pencil, men med forbindelserne i orden, er det lykkedes mig at skaffe en allerede nu.

Der ryger altså en Apple Pencil til 829 kr (link til Apple Store) med i setuppet.

Cover og case

Min iPad er pænt pakket ind i Apples eget silicone cover (i hvid) og Apples eget smart case (ligeledes i hvid) der samtidig fungerer som stander til iPaden. Når begge dele er på, virker de som en samlet beskyttelse på alle sider af iPaden.

Det er måske ikke streng nødvendigt, på den anden side kan man lige så godt passe på sine ting. En stander er under alle omstændigheder et must, da planen er at Pro'en skal benyttes som skærm, når jeg skriver på tasturet i en stor del af tiden. Her går det ikke, at den ligger på bordet. Med smart casen får man begge dele, så det var et nemt valg. Når Apples tastatur på et tidspunkt er klart, vil det erstatte casen, da tasturet har indbygget case med samme funktionalitet, og altså også fungerer som stander. Vinklen på standeren er helt perfekt, så det kan anbefales at købe et smart case hos Apple.

Summa summarum

Foreløbig er det dét. Selve iPad Pro'en, en Apple Pencil, et Apple Cover og et Apple Smart case samt et Apple BlueTooth-tastaur af ældre dato. Selvfølgelig også et lightning-kabel og en oplader. Der vil givetvis løbe mere til efterhånden, men det tager jeg i takt med at behovet opstår. En ting jeg nok ikke kommer uden om er en adaptor, så jeg kan overføre billeder fra mit digitalkamera.

Samlet set løber de nævnte produkter med et hurtigt slag på tasken op i omkring 11.500 kr. En pæn sjat, men stort set det sammen som en passende MacBook ville koste alt inklusive.

Gode (begrundede) forslag til nødvendigt grej modtagres gerne. Læg en kommentar, med hvad du har købt, og hvorfor. Eller hvis du har erfaring med at have købt noget, som har vist sig ikke at være nødvendigt.

Scroll ned for at se kommentarer