Jeg har besluttet at gå all in på iPad Pro. Lade Apples nye store iPad være min primære - og i princippet eneste - computer. Min gamle iMac brændte sammen i foråret, og jeg har siden klaret mig med en endnu ældre MacBook. Jeg har dog holdt lidt igen i forhold til at skifte den ud med en ny MacBook, fordi jeg vidste at Apple var på vej med en iPad Pro, som måske var så kapabel at den ville kunne erstatte en regulær computer.

Nu er iPad Pro'en så kommet på gaden, og derfor har jeg måtte tage stilling. Skulle jeg vælge det sikre og købe en ny MacBook, eller give Pro'en en chance. Valget faldt på det sidste. Ikke mindst fordi det vil give stof til et hav af artikler. Jeg har derfor besluttet, at jeg fra nu af udelukkende benytter en iPad Pro til alt mit daglige computerarbejde, mens min MacBook bliver gemt væk. Og læserne kommer med hele vejen.

Vil lave samlet oversigt over udfordringer

Planen er, at jeg laver en liste over de problemer jeg løber ind i undervejs. Store såvel som små. Listen bliver opdateret løbende, og efterhånden som der dukker løsninger op, bliver det noteret. Ideen er at lave en samlet oversigt over de forhindringer man løber ind i ved at droppe sin computer, samt ikke mindst hvordan man kommer udenom dem. Her skal læserne selvfølgelig være mere end velkomne til at byde ind med gode løsningsforslag.

Allerede nu kan jeg se, at der er visse opgaver, jeg umuligt kan klare alene med en iPad Pro. Er de arbejdsrelateret, vil jeg snyde og bruge MacBooken, men ellers må jeg være kreativ eller ændre mine vaner. Grunden til at jeg accepterer snyd med arbejdet er, at det ikke giver så meget mening at holde sig til dogmet, hvis det betyder at jeg ikke kan få skrevet mine artikler. I læsere skal ikke generes unødigt. Udgangspunktet er dog selvfølgelig at alt skal klares på iPaden.

Er gået i gang

Jeg er allerede startet her fredag morgen, og har endnu ikke rørt computeren. Mit sædvanlige arbejde er lagt over på iPaden. Jeg har gjort mig de første erfaringer, og dem vil jeg vende tilbage til i en af de næste artikler. Den artikel du læser lige nu er alene en introduktion til projektet.

Jeg glæder mig til at komme i gang, og jeg håber i gør det samme.

Læs de andre artikler i serien her:
All in #2: Sådan er mit iPad Pro setup
All in #3: Listen over hvad du kan og ikke kan med iPad Pro
All in #4: Sådan oplader jeg min iPad Pro
All in #5: Apple Pencil har været en positiv overraskelse
All in #6: Første indtryk af iPad Pro Smart Keyboard
All in #7: Derfor savner jeg ikke adgang til filsystemet på iPad Pro..
All in #8: Det her er iPad Pros største problem
All in #9: Kunne iPad Pro så erstatte min computer?
All in #10: Kan en computer erstatte en iPad?

Scroll ned for at se kommentarer