Apple har fået et nyt problem. Det er lykkedes kinesiske pirater eller hackere at bryde algoritmen, der laver gavekort til iTunes Store. Gavekort med en værdi på $200 bliver nu solgt for så lidt som $2-3.

Problemet for Apple er, at da gavekortene genereres efter den "rigtige" algoritmen, kan Apple ikke skelne mellem rigtige gavekort og de falske og kan derfor ikke stoppe brugen af de falske gavekort uden samtidig at stoppe brugen af de ægte. Apple kan selvfølgelig omlægge deres algoritme, men det hjælper jo ikke på de allerede udstedte gavekort. Jeg skal dog ikke kunne sige om Apple, i deres systemer, kan lave en kobling mellem et givent gavekort og en betaling for det. Kan de det er de falske gavekort jo ubrugelige eftersom de ikke er koblet til en betaling.

En ting forstår jeg dog ikke. Hvorfor købe et falsk gavekort, når du kan spare mellemmanen væk og selv hente musik via bittorrent? Ikke at det er noget jeg synes er smart, men det virker decideret tåbeligt at betale for at stjæle musik. Enten køber man sin musik eller også gør man ikke - der findes ingen mellemvej, hvor at man næsten har købt sin musik.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.