Apples private krypteringsnøgle til Airport Express er blevet afsløret. Det betyder, at det kan lade sig gøre at lave en AirPort Express-emulator, det vil sige et stykke software, hvortil man kan streame sin musik eller video fra iTunes.

Normalt fungerer Apples system på den måde, at man fra iTunes eller trediepartssoftware kan streame til AirPort Express eller AiPlay-enheder. Man kan derimod ikke streame fra iTunes til tredieparts soft- eller hardware. Modtageren skal altså være en Apple-godkendt enhed.

En udvikler har dog via reverse engineering fundet Apples private nøgle, hvilket betyder at en hvilken som helst stykke soft- eller hardware kan give sig ud for at være en AirPort Express, og dermed modtage musikstreams.

Med hensyn til hardware er det nok ikke så interessant, da producenter allerede nu, med Apples velsignelse, kan implementere dette via AirPlay-teknologien. Med software derimod åbner der sig nogle interessante perspektiver. Man vil for eksempel kunne streame musik fra en Mac til en anden Mac, fra en Mac til en Xbox eller til mobile enheder. Man vil også kunne streame for eksempel en film fra sin iPhone til VLC på sin computer. Mulighederne er mange, det eneste det kræver er, at der på den modtagende enhed installeres den rigtige software, der kan foregive at være en AirPort Express.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.