Apple kan et eller andet med produktlanceringer. Flere gange har vi set at Apple fra den ene dag til den anden fuldstændigt vender op og ned på et helt marked. Således er det også sket med AirPods-lanceringen.

Apples nye trådløse hovedtelefoner, AirPods, har allerede sat sig tungt på markedet for trådløse hovedtelefoner siden de blev sat til salg den 13. december. Faktisk i en grad så man i branchen taler om et før og efter AirPods. Det skriver Slice Intelligence, et amerikansk foretagende der analyserer amerikanernes indkøbsvaner.

Har sat sig på markedet

AirPods er således allerede de klart de bedst sælgende trådløse hovedtelefoner i historien. Siden lanceringen har AirPods sat sig på 26% af markedet for trådløse hovedtelefoner. Det Apple-ejede Beats sidder på yderligere 15%. Den eneste anden producent der kan blande sig er Bose med 16%. Resten, det vil sige mærker som Jaybird, Plantronics, LG, Sony og Sennheiser, ligger alle og roder omkring nogle ganske få procent af markedet.

Omkring en tredjedel af AirPods-kunderne ser ud til at være kommet fra Beats. Apple kannibaliserer altså til en hvis grad sig selv, omend de samlet set er gået betydeligt frem. Der er dog ingen tvivl om at nyhedens interesse har spillet ind. Vi vil formodentligt se, at Beats vinder frem igen og af AirPods falder til et mere naturligt leje.

Tallene fra Slice Intelligence viser i øvrigt at salget af trådløse hovedtelefoner, godt hjulpet på vej af AirPods, virkelig boomer og er dobbelt så højt som sidste år.

Kraftigt medvirkeden til successen er at Apple har prissat AiPods ret attraktivt sammenlignet med konkurrenterne, når man kigger på kvalitet, kompatibilitet og funktionalitet.

Køb Apples AirPods

Du kan købe AirPods i Apples Online Store for 1.379 kroner (link).

Scroll ned for at se kommentarer