I går kunne vi fortælle, at Apple har headhuntet en dansk iOS-udvikler, hvis opgave er at færdiggøre en dansk lokalisering af Siri. I dag kan vi så afsløre, at et dansk mediebureau i København i oktober fik til opgave at indtale de danske stemmer til Siri. Ifølge en kilde med kendskab til arbejdet, bestod opgaven i at læse ord, lyde og vokaler op på en helt bestemt måde. Kunden havde høje krav til det indtalte, og nogle gange var indtaleren nødt til at droppe en hel dags arbejde fordi eksempelvis tonelejet var forkert. Billigste internet

Kunden var "et stort firma, der laver computere"

Bortset fra de pågældende medarbejdere, har ingen på bureauet måttet få at vide, hvem den nye store kunde er. Alt har skullet holdes hemmeligt. Kunden fremgår således ikke af bureauets klientliste på deres danske hjemmeside, og internt på bureauet bliver kunden omtalt som "et stort firma, der laver computere". iPhoneguide erfarer dog, at den store kunde er Apple, og at det indtalte skal bruges til en dansk lokalisering af Siri. Bureauet har i øvrigt Apple som kunde i flere andre lande, hvor de blandt oversætter ting i iTunes.

Timingen er perfekt

Tættere kommer vi ikke på den rygende pistol. Siri kommer på dansk - spørgsmålet er bare hvornår, det sker. Indtalingen af stemmerne er der altså styr på. De var klar stort set præcis den dato, den danske udvikler startede i Apples hovedkvarter i Cupertino. Han returnerer til Danmark i starten af februar, efter (må man gå ud fra) et veludført job. Herefter kan frigivelsen af Siri på dansk ske når som helst. Den præcise dato afhænger nok af, hvornår Apple lancerer Apple Watch i Danmark, da kommunikation via Siri er et væsentligt element i brugeroplevelsen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.