Ovenstående screenshot er taget cirka 79,10 minutter inde i Apples officielle video fra WWDC12. Scott Forsdall er ved at fortælle om den nye eyesfree løsning, hvor man via en ny knap på rettet kan aktivere Siri.

Formen på iPhonen er helt forkert

En af iPhonesguides trofaste og kvikke læsere, studsede over formen på iPhonen, da han så videoen og reagerede med det samme ved at sende mig et screenshot. Umiddelbart ser iPhonen på billedet en anelse lang eller høj ud. Det skal understreges at vi ikke har manipuleret med billedet, ud over at beskære det, så det passer til vores format. Enhver kan selv finde det i videoen.

I første omgang mente, jeg at der måtte være tale om et optisk bedrag, hvor den hvide iPhone synes længere end den i virkeligheden er. For Apple ville næppe være så letsindige, at afsløre den kommende iPhone allerede nu, vel?

Skærmen i videoen er 16:9, den nuværende iPhone har 3:2

Som gammel videnskabsmand ved jeg dog, at man ikke skal lade sig narre, men undersøge tingene inden man drager sin konklusion. Jeg forstørrede derfor billedet og målte på skærmens størrelse. Minsandten om ikke forholdet mellem højden og bredden mindede mistænkeligt meget om 16:9. Den nuværende iPhone har en forhold på 3:2. Var scoopet, der ville sikre omtale i alverdens medier, hjemme?

Desværre ikke, for endnu engang kom min videnskabelige baggrund mig til hjælp. Den siger at alle mulige forklaringer skal afsøges, før man drager sin konklusion.

En mulig forklaring kunne være, at billedet var manipuleret. Ikke af den kvikke læser, men af Apple. Det man ser i videoen er nemlig et sammenklip af Scott Forstall, og de slides han viser på storskærmen bag ham. Kunne man forestille sig, at billedet var trykket sammen, for at gøre plads til Forstall? Det kunne man sagtens, så derfor fandt jeg et andet billedet taget fra salen under selve eventet (se nedenfor). Den uspolerede vare, hvor man ser billedet i sin fulde størrelse bag Forstall. Her har iPhonen en helt anden form, og skærmen har helt præcist en aspektration på 3:2. Billedet i videoen var altså trykket sammen, hvorfor iPhonen fik en mere aflang form.

Tager eventuel sensationsdannelse i forkøbet

Dermed faldt den breaking news-historie til jorden. Vi bringer dog alligevel oplysningerne som reference, hvis nogle andre på et tidspunkt får samme ide efter at have set videoen, men ikke undersøger sagen til bunds. Vi tager altså eventuel sensationsdannelse i forkøbet.

Det havde nu ellers været rart, at kunne fange Apple i en fejl.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.