En af de nye ting Aplpe har indført på iPhonen og iPaden er, at man bliver mindet om det via en popup, når der kommer en ny opdatering til iOS. Vælger man at takke nej, bliver man spurgt om systemet skal opdatere sig selv automatisk i løbet af natten. En ganske smart funktion, der gør at telefonen ikke er utilgængelig i løbet af dagen hvor man har brug for den mens opdateringen står på, og hvor man samtidig får den nye opdatering uden at skulle bruge tid på selv at gøre det.

Der er dog et kæmpe problem forbundet med denne smarte funktion. En frisk læser har tippet mig om det, og jeg har selv fået det bekræftet her til morgen via en test. Det er ikke tilfældigt, at jeg skriver, at læseren er frisk. Det pågældende problem gør nemlig at man sover over sig, fordi ens indstillede alarmer bliver deaktiveret.

Når man opdaterer iOS skal man umiddelbart efter opdateringen bekræfte sit iCloud-kodeord og af og til også et par andre ting. Før det er gjort, er iPhonen i en form for ingenmandsland, hvor den er ubrugelig. Det er den såkaldte Hello-skærm. Normalt er det ikke noget problem, man studser over, når man foretager opdateringen manuelt. Man sidder jo klar og kan indtaste sit kodeord med det samme.

Noget helt andet er, når opdateringen sker automatisk i løbet af natten. Her er der ingen til at indtaste kodeordet, så om morgenen når alarmen skulle have lydt, er iPhonen stadig på Hello-skærmen og venter på kodeordet så opsætningen kan blive færdig. Resultatet er, at alarmen aldrig bliver afspillet. Dette gælder selvfølgelig kun de alarmer der er sat til inden man får skrevet kodeordet. Lige så snart man har gjort det, fungerer alt som det plejer. Det er altså en engangsforestilling, der kun påvirker den eller de alarmer, der skulle være gået i gang med iPhonen afventer iCloud-kodeord.

Det eneste man kan gøre ved problemet er at få overstået opdateringen manuelt, og altså takke nej til iPhonens smarte forslag om at gøre det om natten. Det ender med at bide en bagi, hvis man har noget at skulle op til.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.