Apples Activation Lock-funktion, der skal forhindre at stjålne iPhones er ubrugelige, har haft en stor effekt på antallet at stjålne iPhones, skriver The New York Times. Siden lanceringen af Activation Lock sidste efterår med frigivelsen af iOS 7 er antallet at iPhone-røverier faldet med op til 38%. Størst effekt har der været i San Francisco, mens London har oplevet et fald på 24% og New York på 19%.

Funktionen har haft stor efffekt fortæller en talsmand fra New York Police Department: "Da disse (iPhones red.) kan spærres som man spærrer et kreditkort, svarer det til at stjæle en brevvægt".

Med Activation Lock, som er obligatorisk på alle iOS-enheder med iOS 7 eller nyere, kan man ikke genaktivere en iPhone uden den oprindelige ejermands kontooplysninger, hvilket i praksis gør iPhonen ubrugelig - og derfor irrelevant at stjæle.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.