Apple har opdateret betingelserne for at handle i App Store. Har man hentet en app i App Store har man nok bemærket det, da man bliver bedt om at acceptere de nye betingelser, inden man kan komme videre. Er man som jeg, klikker man bare "accept" uden at læse de 30-40 sider, som betingelserne fylder.

Der er dog en væsentlig ting, man bør være opmærksom på. Opdateringen relaterer nemlig til muligheden for at købe via abonnement i App Store. Det vil sige, at man automatisk trækkes et givent beløb for en given periode. Betingelserne beskriver alle de nye forhold; hvordan det virker, og hvordan man styrer det.

Essensen er, at man fremover kan købe for eksempel et avisabonnement i App Store, hvor man automatisk bliver trukket et beløb per nummer, så længe abonnementet løber. Endnu er funktionen dog ikke aktiveret i App Store og ingen apps bruger det. Det er ikke engang kendt, om funktionen bliver tilgængelig for alle udviklere, eller om det kræver en særskilt aftale med Apple.

Grunden til at Apple allerede nu har ændret betingelserne, selvom funktionen endnu ikke er sat i værk, er, at avisen The Daily blev lanceret til iPaden i går. The Daily hentes under de nye betingelser. Den er dog gratis de to første uger, hvorfor Apple lige har lidt tid at løbe på, inden de officielt melder noget ud. Det sker ifølge Apple selv "snart". Med "snart" mes der sikkert ved en officiel præsentation af iOS 4.3, der altså bør komme inden 2 uger.

Man skal bemærke, at Apple samtidig beder om personlige oplysninger når man registrerer et abonnement. Det drejer sig om mailadresse, navn og lokation, som skal bruges af medierne i markedsføringsøjemed (ikke over for trediepart, med for dem selv). Man kan dog afvise at give disse oplysninger, uden at det betyder noget for købet.

The Daily er en voldsom mediesatsning på at lave en avis udelukkende til iPaden. Der er over 100 ansatte journalister og målet er at sælge millioner af abonnementer. Prisen er da også så lav som 6 kr om ugen eller 240 kr om året (hvis man køber et helt år samlet. Man kan læse mere om introduktionen af The Daily på iPadguide: The Daily lanceret.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.