Udbredelsen af iOs 7 fortsætter med at stige og er nu oppe på 87%, viser Apples seneste statistik. 11% bruger iOS 6 og 2% en tidligere udgave. En af de ting der adskiller iOS fra Android er, at folk med iPhone i langt høje grad opdaterer deres telefon, når der kommer ny software. Dette sker fordi Apple har gjort det nemt at opdatere. Fordi det for Apple (og iOS-udviklere) er vigtigt med en so homogen gruppe sin muligt.

Stik modsat ser det ud for Android, hvor kun 5% har opdateret til den seneste udgave. Dette til trods for at iOS og Android blev opdateret sort set samtidig. Forklaringen er dels at de forskellige Android-producenter er meget dårlige til at få opdateringer ud over rampen, samt at langt de fleste Android-brugere bare køber en telefon som man gjorde i gamle dage, hvor den hele levetiden havde samme software som den kom med fra fabrikken. Næsten hver femte Android-bruger er eksempelvis stadig på Gingerbread version 2.3 der blev frigivet i februar 2011.

Var det på samme måde med iOS som det er Android, ville to tredjedel stadig være på iOS 5 eller ældre. De fleste af de resterende ville være på iOS 6 og kun ganske få på iOS 7. Tænk hvis her femte iPhone-bruger i dag brugte iOS 4. En helt umulig tanke. Så lad os kippe med hatten i retning af Apple og deres velfungerende opdateringssystem.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.