Med lanceringen af den nye iPhone SE er der sikkert mange eksisterende iPhone 5/5S-brugere der overvejer om det er tid til en opgradering. Det er der i aller højeste grad. Den nye iPhone SE er alle de andre iPhones i samme størrelse overlegen. Den er stort set på niveau med iPhone 6s eller ligefrem bedre. Der er dog skåret nogle hjørner hist oh her for at sikre den gode pris.

Her er fem punkter, hvor den virkelig skiller sig ud.

Super god batteritid

Batteritiden er blevet betydeligt forbedret. Formodentlig som en kombination af et større batteri og en mere energieffektiv processor. iPhone SE holder 25-30% længere på en opladning end iPhone 5s gør.

Batteritiden er endda bedre end på iPhone 6s på nogle områder. Eksempelvis oplyser Apple at iPhone 6s holder op til 11 timer, hvis man surfer på nettet via Wi-Fi. iPhone SE holder ifølge Apple op til 13 timer.

Er batteritid vigtig for dig er iPhone SE derfor et oplagt valg. Kun den kæmpe store iphone 6/6s Plus har bedre batteritid.

Kameraet har fået topspecifikationer

Kameraets beskaffenhed er blevet en af de vigtigste specifikationer for smartphones. Her har iPhonen altid klaret sig godt i feltet. Alligevel er kameraet i iPhone SE betydeligt bedre end det i iPhone 5s. Det er faktisk identisk med det der sider i iPhone 6s - og dermed bedre end det i iPhone 6 og 6 Plus.

Opløsningen er gået fra 8 til 12 megapixels og blænden er forbedret til ƒ/2.2. Der er også kommet forbedringer i støjreduktionen og farvegengivelsen. Ikke mindst er der nu mulighed for at tage Live Photos.

Når det gælder videooptagelse kan iPhone SE optage 4K ved 30 fps. SLowmotion kan optages ved 240 fps. Det er i begge tilfælde noget af en forbedring.

En lille detalje der er værd at nævne er, at kameraet i iPhone SE ikke stikker ud, som den gør på de større og tyndere iPhones. Dette altså til trods for at det er samme høje kvalitet.

Kameraet på forsiden er derimod ikke nær så godt som det i iPhone 6s. Lavere opløsning og dårligere blænde.

Med iPhone SE får du altså en top mobilkamera, der ellers har været forbeholdt flagskibet iPhone 6s, til en rigtig god pris.

Mere saft og kraft

iPhone SE er bestykket med Apples lynhurtige A9-chip, der også sidder i iPhone 6s. Den kører formodentlig ved en lavere clockfrekvens, men er alligevel dobbelt så kraftig som chippen i iPhone 5s. Grafisk skulle ydelsen være tre gange så høj. Ifølge ubekræftede oplysninger har iPhone SE 2GB RAM, hvilket er en fordobling i forhold til tidligere.

Lige så vigtigt er det at iPhone SE har fået en M9-coprocessor, der blandt andet giver mulighed for "Hej Siri"-funktionen uden at skulle røre ved iPhonen.

Med iPhone SE får du med andre ord en lynende hurtig iPhone, der sikrer god ydelse de næste par år frem i tiden.

Samme design gør det nemt

En af de få ting der ikke er ændret på i forhold til iPhone 5s er designet. Men det er faktisk bare en god ting. Det betyder nemlig at du kan bruge eksisterende tilbehør uden videre. Det gør det faktisk en del billigere at opgradere, da du bare kan sætte dit gamle cover over på den nye iPhone SE.

Så selv om designet ofte tillægges stor værdi, når folk skal beslutte om de skal opgradere, så er det i dette tilfælde faktisk et plus, at det ikke er ændret.

Prisen

En af de vigtigste grunde til at opgradere til iPhone SE er prisen. Det er den billigste nye iPhone fra Apple nogensinde (oplyser de selv, jeg har ikke tjekket det). Priserne starter ved 3.699 kr. Det er 2.100 kr billigere end iPhone 6s. Vel og mærke for en telefon der stort set har samme specifikationer - altså lige bortset fra størrelsen på skærmen. Det er en uhørt god pris for så potent en iPhone.

På nogle specifikationer halter iPhone SE lidt. Touch ID er 1. generation og skærmen er lidt ringere. Men med en besparelse på 2.100 kr, skal der selvfølgelig skæres nogle hjørner, og det er fornuftige steder Apple har gjort det.

Samlet set får du voldsomt meget for pengene ved at købe en iPhone SE. Det er formodentlig den iPhone der leverer det bedste forhold mellem pris og ydelse nogensinde.

iPhone SE kan bestilles fra 29/3 i Apple Store (link).

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.