For omkring en mpneds tid siden lancerede Apple en ny udgave af OS X, El Capitan. Du har sikkert allerede opdateret, men hvis ikke du har fordi du er lidt i tvivl, er her fem gode grunde til at gøre det.

1. Split View

Med OS X har man selvfølgelig altid kunne køre flere programmer på samme tid. Man har også kunnet køre et program i fuld skærm, hvis man vil koncentrere sig om en enkelt ting, eller har brug for at udnytte skærmen bedre.

Med splitview får man lidt af begge dele på samme tid. I El Capitan kan man nemlig afvikle to programmer på samme tid i fuldskærmsmode. Det kunne være Safari til research på den ene halvdel af skærmen og Pages til skrivning på den anden halvdel af skærmen.

2. Noter

Noter er gået fra at være et meget simpelt program til hurtige noter, til nu at understøtte tegninger og tjeklister. Via iCloud bliver noter synkroniseret til alle dine enheder: iPhone, iPad, Mac og kan ses på nettet via enhver browser på iCloud.com.

Noter er blevet et rigtigt godt lille program, som først rigtig kommer til sin ret, hvis man har det opdateret over hele linjen.

3. Safari

Safari indeholder en lang række forbedringer. Blandt de væsentligste er muligheden for at gøre faner lydløse, muligheden for at afspille webvideoer via AirPlay til Apple TV uden at skulle dele hele skærmen, samt muligheden for at markere dine mest bruge hjemmesider, der altid vil ligge aktivt i baggrunden, så de hurtige er klar.

4. Ydeevne

En af de væsentligste årsager til at opdatere er, at El Capitan gør din Mac hurtigere. Programmer åbner hurtigere og websider indlæses hurtigere. Det bliver hutigere at åben store PDF-filer eller at indlæse og se mails. Derudover bliver systemet mere responsivt.

5. Og meget mere

Og så er der alt det, jeg ikke har nævnt. Der er nye funktioner i Kort, Fotos, Påmindelser, Mission control og mange flere.

Se alle nyheder på Apples side om OS X El Capitan: http://www.apple.com/dk/osx/all-features/

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.