Teleselskabet 3 gør nu store dele af Asien til roamingfri zone. Det sker via 3's 3LikeHome-koncept, hvor man i udvalgte lande kan bruge sin telefon som man plejer med ens normale abonnement uden yderligere gebyrer. 3LikeHome er inkluderet i alle 3's Fri Tale- og bredbåndsabonnementer for privatkunder samt en række erhvervsabonnementer.

De nye lande der kommer med i 3LikeHome er Kina, Macao, Sri Lanka og Indonesien (inklusive Bali). Det sker den 23. januar og bringer antallet af lande op på 47. Det gælder blandet andet Danmarks 10 største eksportmarkedet. Det er da også især erhvervsfolk der har efterspurgt at få Kina med på listen oplyser 3.

"”Vi har oplevet stigende interesse for Kina, og det har vi lyttet til. Vi vil gerne være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere og ikke mindst danske virksomheder med globale perspektiver. Et eksporteventyr kan være forbundet med stor risiko og mange uforudsete udgifter, og her vil vi gerne fjerne én af bekymringerne, idet kunderne kan regne med, at de på forhånd kender omkostningerne på roaming," siger Jacob Hein Knudsen, VP for Business Market hos 3.

Hvor det i dag koster 14 kr/minut og 100 kr/MB at bruge sin telefon i Kina, vil det altså fremover ikke koste noget, hvis man har 3LikeHome inkluderet i sit abonnement.

3LikeHome dækker i dag 43 lande: De Amerikanske Jomfruøer, Australien, Belgien, Bulgarien, Canada, Cypern, England, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Hongkong, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, New Zealand, Nordirland, Norge, Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumænien, San Marino, Schweiz, Singapore, Skotland, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, USA, Wales og Østrig.

Fra den 23. januar 2017 dækker 3LikeHome også Kina, Macao, Sri Lanka og Indonesien.