Telia og Telenor regner med at fusionere deres danske selskaber i løbet af 2015. I øjeblikket er EU i gang med at undersøge konsekvenserne af en fusion. En endelig afgørelse forventes at falde i midten af august.

Fusionen er ikke noget der glæder teleselskabet 3's ejer Canning Fok fra det Hongkong-baserede selskab Hutchinson Whampoa. Fok mener at 3 med 13% af det danske marked vil være for små til at tage konkurrencen op med TDC såvel som det nye fusionerede Telia/Telenor-selskab. Derfor kræver Fok at 3 får overdraget en del af Telnors og Telias nuværende kunder, hvis de fusionerer.

"Vi skal kunne slås på lige vilkår. Gennemføres fusionen, er vi ikke længere konkurrencedygtige i Danmark. Det vil i stedet reelt efterlade branchen fordelt på to spillere, det nye fusionsselskab og TDC.", udtaler Canning Fok til Børsen.

Hvordan en overdragelse skal ske i praksis melder historien intet om. Man kan vel ikke tvinge kunder over i et selskab, de ikke ønsker at være i, og man kan vel heller ikke forhindre at eventuelt tvangflyttede kunder, flytter tilbage igen. Vi har vel stadig et frit marked, hvor kunderne selv bestemmer, hvilket teleselskab de vil benytte? Måske er der en grund til at 3 er det mindste at de fore store teleselskaber i Danmark. Det eneste mulighed er nok, at Telia eller Telenor bliver tvunget til at sælge nogle af deres lavprisselskaber til 3. Det ændrer bare igen ikke på, at folk stadig vil kunne forlade 3, hvis de ønsker det.