Med lanceringen af iOS 10.3 kan iPhone-kunder hos teleselskabet 3 nu foretage talekald via LTE-nettet. Man kalder det Voice over LTE – eller bare VoLTE.

VoLTE er en ny teknologi, der giver mulighed for, at man kan foretage og modtage opkald via LTE-mobilnettet, som ellers hidtil udelukkende har været brugt til data. Med VoLTE flytter man telefonsamtalen fra at være et gammeldags kredsløbskoblet opkald til at være et IP-opkald. Det fylder mindre i netværket og giver mulighed for bedre kvalitet i opkaldet. VoLTE giver blandt andet hurtigere opkaldstid, bedre lydkvalitet og en smidig overgang fra Wi-Fi opkald.

Opkald foretaget via VoLTE er meget hurtigere at etablere hvis du ringer til en person, som også har mulighed for VoLTE. Tiden fra du ringer op, til opkaldet går igennem, vil være omkring to sekunder frem for de op til 10 sekunder, som det normalt tager.

Den største fordel ved VoLTE er dog den automatiske handover fra Wi-Fi-opkald til LTE netværket. Det betyder at man nu kan fortsætte samtalen, selvom man forlader Wi-Fi-netværket, det kunne man ikke tidligere ved de såkalte Wi-Fi-opkald. Her blev opkaldet afbrudt, hvis Wi-Fi-dækningen forsvandt midt i et opkald for eksempel fordi man forlad huset.

VoLTE tale bliver en del af alle 3’s Fri Tale abonnementer. For at kunne bruge VoLTE skal du have en iPhone 6 eller nyere eller en af tre understøttede Sony-mobiler. Du skal også have opdateret til iOS 10.3. 3 er ikke det eneste danske selskab der tilbyder VoLTE. Telenor har tilbudt VoLTE-opkald siden midt i december.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.