Senere i dag vil teleselskabet 3 lancere en ny strategi, hvor det bliver gratis at tale i mobiltelefon, skriver Berlingske. Dette gælder også selvom man vælger en af de små abonnementspakker. Loftet for taletiden bliver ganske enkelt fjernet, som vi så det med SMS for nogle år siden.

"Vi prøver at gøre produkterne mere gennemsigtige, så regningen bliver nogenlunde det, folk forventer, at den bliver. Vi gør det, fordi vi mener, at det i fremtiden bliver data, man skal differentiere sig på, mens voice, blot vil være en hygiejnefaktor. Vi ser det som en fremtidssikring af vores abonnementer, så de bliver relevante i forhold til, hvordan folks adfærd vil ændre sig de kommende år," siger adm. direktør for 3, Morten Christiansen.

3 bekender sig derfor nu til det der har været under opsejling i et par år: At teleselskaberne fremover skal lave af at sælge rå data, som kunderne så kan anvende som de vil. SMS og tale får man gratis med. Noget vi længe har ønsket her på siden.

3 forventer da også, at vi de kommende år vil se at folk bruger mere og mere data. "De næste par år vil der være flere og flere, der overskrider de datagrænser, de har købt med abonnementet, hvilket blandt andet skyldes, at streaming af musik og film fra nettet vil eksplodere. Derfor mener vi også, at tale bare skal være noget, man får med i en større pakke," siger han.

De overtakserede telefonnumre som vi tidligere har skrevet om, vil fortsat koste penge.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.